Meny

Halvorsen ber menn avstå fra lønnsøkning

Kunnskapsminister Kristin Halvorsen (SV). Foto: Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kunnskapsminister Kristin Halvorsen (SV) vil øke lønnsnivået i kvinnedominerte yrker på bekostning av lønnsøkning i yrker som er mannsdominerte.

Likelønnskommisjonen har foreslått at regjeringen skal bruke tre milliarder kroner på å heve lønnsnivået i kvinnedominerte yrker.

– Det betyr at andre grupper, særlig mannsdominerte yrkesgrupper, må akseptere at førskolelærere, sykepleiere, barnehageassistenter og andre kvinnedominerte yrkesgrupper i offentlig sektor har høyere lønnsvekst enn mannsdominerte yrker, sier Halvorsen til Teknisk Ukeblad.

Kunnskapsministeren mener mennene bør være solidariske og godta lite eller ingen lønnsvekst, og at også privat sektor bør holde igjen på lønnsøkningene.

– At menn i privat sektor skal holdes tilbake for å øke lønningene i offentlig sektor, er en absurd tanke, sier president Marianne Harg i Teknisk-naturvitenskapelig forening (Tekna).

Harg mener lønnsavgjørelser bør være opp til tarifforhandlingene, og sier at de store fagforeningene som organiserer offentlig ansatte, selv må ta ansvar for lønnspolitikken de fører. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus