Meny

Mathilde Moland mest opptatt av sønnens psyke

Mathilde Moland uttrykte før avreise til Kongo torsdag morgen engstelse for sin sønn Tjostolvs psyke. Hun og predikant Rune Edvardsen håper å møte Tjostolv i løpet av fredag. (Foto: Tor Erik Schrøder, Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mathilde Moland og predikant Rune Edvardsen er torsdag på vei til Afrika, og håper å treffe Tjostolv Moland i Kisangani i Kongo fredag ettermiddag.

Sønnens psyke er Mathilde Moland mest opptatt av akkurat nå.

– Han er ikke mye god. Men jeg håper at han roer seg når han er på sykestua. At han skal flyttes til fengselet synes jeg er forferdelig. Etter min oppfatning er han ikke tilregnelig, sa hun til Tvedestrandsposten før avreise fra Kjevik tidlig torsdag morgen.

Reisen er planlagt av Rune Edvardsen i samarbeid med de kongolesiske myndigheter. Edvardsen skal ha møte med guvernøren. Formålet er å opptre offisielt, arbeide for å bryte ned mistenksomhet, og få til relasjonsbygging mellom Norge og Kongo, sier han.

Mathilde Moland selv føler seg ikke så sterk, selv om tårene ikke renner like ofte nå som i begynnelsen. Hun sier at den nærmeste familie støtter hennes reise til Kisangani. Sist de så hverandre var i julen i fjor.

I bagasjen har hun med mat og snop hun vet at Tjostolv liker – hjemmebakt brød, kjeks, kakemenn og «sure sild». (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus