Meny

- Sjokolade mot stress

MOT STRESS: Litt mørk sjokolade hver dag i to uker kan hjelpe stressede mennesker, ifølge ny forskning fra Nestlés forskningssenter. (Illustrasjonsfoto: Colourbox.com)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mørk sjokolade hjelper mot følelsesmessig stress, viser ny forskning.

(ABC Nyheter): Flere studier de senere år har vist at sjokolade har helsebringende egenskaper. Nylig kom en studie som viste at sjokolade kan være bra for hjertesyke.

Nå viser en ny studie med 30 deltakere at det å spise litt mørk sjokolade hver dag i to uker reduserte nivået av stresshormoner i kroppene til mennesker som følte seg veldig stresset.

Sjokoladen bidro også til delvis å rette opp andre stressrelaterte biokjemiske ubalanser i kroppen, ifølge studien.

Også tidligere forskning har antydet at sjokolade hjelper mot stress, men det har til nå vært lite forskning på hvordan dette virker på mennesker, skriver forskerne i en pressemelding.

I studien kunne de se en reduksjon i stresshormoner og andre stressrelaterte biokjemiske endringer hos 30 stressede deltakere som spiste 40 gram mørk sjokolade hver dag.

- Den mørke sjokoladen er sunnest

Det er sjokoladeprodusent Nestlés forskningssenter som står bak studien som er publisert i tidsskriftet Journal of Proteome Research.

Og ifølge Grethe Iren Borge ved Nofima Mat er det ikke uvanlig at det er de store sjokoladeprodusentene som promoterer slike undersøkelser.

Hun har tidligere forklart til ABC Nyheter at det er stoffene i kakaoplanten som er sunne:

- Men det meste av sjokoladen folk spiser inneholder ganske lite kakao. Det er den mørke sjokoladen som er sunnest, sa hun.

Borge tror at folk kan bli påvirket av rapporter om sjokoladens gode sider i media til å tro at det er sunnere enn det er.

Les også: - Sjokolade er bra for hjertesyke

Les mer om helse i ABC Nyheter.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus