Meny

1.400 gikk fri med overgrepsbilder på PC-en

1.400 personer hadde overgrepsbilder på PC-en. Illustrasjonsfoto

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kripos var maktesløse da utenlandske kolleger oversendte 1.400 norske IP-adresser som dukket opp under opprulling av to nettverk som utvekslet overgrepsbilder av barn.

Det hevder lederen av Politiets Fellesforbund Arne Johannessen, som legger skylden på norske datalagringsregler.

– Dagens lovgiving, hvor trafikkdata skal slettes etter tre uker, er rett og slett i ubalanse med kriminalitetsutviklingen. Norge kan bli en frihavn for kriminelle aktører, sier Johannessen til VG.

Han mener sakene viser at EUs datalagringsdirektiv, som åpner for å lagre opplysninger fra e-post, telefoni og internett i inntil to år, blir innført i Norge. Johannessen mener at en lagringstid på ett år vil være realistisk og i tråd med det de fleste andre land kommer til å lande på.

De 1.400 IP-adressene fordeler seg på en sak som ble rullet opp i Mellom-Europa, der Kripos fikk oversendt 709 norske IP-adresser i juni i år, og en sak fra begynnelsen av oktober der brasiliansk politi oversendte et tilsvarende antall IP-adresser. Den sistnevnte saken førte til 121 pågripelser i Spania, skriver avisen. (©NTB)

Les flere nyheter på ABC Nyheters forside.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus