Meny

Ikke-vestlige menn anmeldt i 16 av 17 voldtektssaker

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

17 av 18 menn som er anmeldt i forbindelse med 17 overfallsvoldtekter og voldtektsforsøk i Stavanger de siste to årene, har ikke-vestlig bakgrunn.

Politiet i Stavanger har i løpet av 2008 og hittil i år mottatt anmeldelser av 18 menn for overfallsvoldtekter eller forsøk på overfallsvoldtekt, medregnet de seks såkalte taxivoldtektene, skriver Stavanger Aftenblad.

I alle disse sakene er bare en av de anmeldte etnisk norsk.

Politioverbetjent Tor Erik Riska Thorsen i Rogaland politidistrikt er spesialist på etterforskning av seksuelle overgrep. Han mener forklaringen er enkel på at ikke-vestlige menn er overrepresentert på statistikken: Urgammelt kvinnesyn og lite åpenhet om seksualitet.

Mange av innvandrerne i Rogaland kommer fra utkantstrøk hvor et forhistorisk kvinnesyn lever godt, forklarer Thorsen. Dette synet tar menn med seg til andre land.

– Når en lettkledd, beruset kvinne setter seg alene inn i en taxi, har hun i utgangspunktet syndet allerede. En muslimsk kvinne kan ikke gjøre det. De som overfalt og voldtok kvinner på gata, har ment at de har vært i sin fulle rett. De har sett en beruset kvinne uten følge. Hun blir da regnet som fritt vilt i noen muslimske miljøer. Og etter egen oppfatning har mennene en forestilling om at kvinnene ikke har noen verdi som vitne i en straffesak, sier Thorsen. (©NTB)


Rettet feil. Det er 17 saker med 18 menn.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus