Meny

Fikk livstid for drap på egyptisk kvinne

DØMT TIL LIVSTID: Alex Wien er dømt for drapet på den egyptiske kvinnen Marwa El-Sherbin. (Foto: AFP PHOTO DDP/ POOL / RALF HIRSCHBERGE)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Saken har vakt oppsikt i muslimske land.

En mann som drepte en gravid egyptisk kvinne i et rettslokale i sommer, ble onsdag dømt til fengsel på livstid.

– Denne dommen viser at vold, rasistisk hat og intoleranse ikke hører hjemme i Tyskland, sier landets utenriksminister Guido Westerwelle.

Alex Wiens (28) satt ubevegelig da dommen falt onsdag. Det var i et annet rettslokale han i juli knivstakk Marwa El-Sherbini 16 ganger med en kjøkkenkniv.

Sherbinis ektemann Elwy Okaz og den tre år gamle sønnen Mustafa var begge vitner til drapet. Okaz forsøkte å gripe inn, men ble skutt i foten av en vakt som var usikker på hvem som angrep hvem.

Den gang var de samlet i retten fordi Wiens hadde anket en dom han fikk mot seg for å kalt Sherbini «islamist», «terrorist» og «hore» da hun spurte ham om han kunne flytte seg for å la sønnen hennes få plass på en huske.

Aktoratet hevder drapet var motivert av et «tøylesløst hat for utlendinger». Selv har Wiens innrømmet at han er fiendtlig innstilt mot utlendinger, men han nekter for at dette var drapsmotivet.

Drapet har vakt oppsikt i muslimske land, hvor pressen har omtalt Sherbini som «den slørkledde martyr».

– Dommen er rettferdig og virker avskrekkende for de som er motivert av hat, sier talsmann Hossam Zaki i det egyptiske utenriksdepartementet.

(©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus