Meny

Ny dinosaur funnet

NY DINOSAUR: Et ufullstendig skjellet av Aardonyx Celestae ble lagt frem på en pressekonferanse onsdag. 8Foto: AFP PHOTO / ALEXANDER JOE)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En ny type dinosaur har blitt funnet i Sør-Afrika.

Fossilet til den syv meter lange dinosauren Aardonyx Celestae ble funnet av et forskningsteam.

- Vi regnet med at det ville være noen fossiler i disse haugene med beinrester. Men vi hadde aldri forventet å finne noe i denne størrelsesorden, sier Adam Yates, paleontologen som ledet arbeidet, til nyhetsbyrået AFP.

Navnet på den nyoppdagede dinosaurarten er Aardonyx celestae, og et ufullstendig skjelett av arten ble vist på en pressekonferanse onsdag.

Aardonyxen levde for om lag 200 millioner år siden.

Dinosauren kan være et manglende bindeledd i evolusjonen, og later til å være forfaren til sauropod-dinosauren, som var den største av alle dinosaurene, og også det største landdyret noensinne.

Aardonyxen var vegetarianer. Den gikk antakeligvis på to ben, men var sterk nok til å gå på alle fire også.

Fossilet vil bli utstilet ved Transvaal-museet i Pretoria i Sør-Afrika.

Aardonyx Celestae antas å være forfaren til Sauropod-dinosauren. (AFP PHOTO / ALEXANDER JOE)Aardonyx Celestae antas å være forfaren til Sauropod-dinosauren. (AFP PHOTO / ALEXANDER JOE)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus