Meny

260.000 vaksinedoser forsinket

FORSINKET: Helsemyndighetene venter nå på en leveranse med 260.000 doser. (Foto:  Erlend Aas / Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Usikre leveranseplaner fra de internasjonale leverandørene av svineinfluensavaksinen skaper mer trøbbel for Folkehelseinstituttet.

Helsemyndighetene venter nå på en leveranse med 260.000 doser, og det er fortsatt usikkert om neste ukes vaksineprogram kan gå som vanlig.

Direktør Geir Stene-Larsen i Nasjonalt folkehelseinstitutt påpeker at det er vanskelig å legge langsiktige planer når det britiske legemiddelselskapet GlaxoSmithKline stadig forandrer leveringsdato, melder Stavanger Aftenblad.

Folkehelseinstituttet har nylig hatt et møte med transportleverandøren Europharma, hvor det ble klart at leveringsdatoene for vaksinene også i tiden framover vil være usikre

Kommunene skulle i løpet av onsdag ettermiddag få nærmere informasjon om levering. Etter planen skal det være vaksiner til 21 prosent av befolkningen i løpet av neste uke.

(©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus