Meny

Fem svenske soldater skadd i Afghanistan

Svenske styrker i Afghanistan. Foto: Försvarets Bildbyrå / Henrik Klingberg

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kjørte på en veibombe vest for Mazar-e Sharif.

Fem svenske soldater er skadd og en lokal tolk har blitt drept av en veibombe i Afghanistan, opplyser det svenske forsvaret på sin hjemmeside.

De svenske soldatene kjørte i en terrengbil da de rett etter klokken 10 norsk tid kjørte på bomben.

Eksplosjonen fant sted rundt 40 kilometer vest for Mazar-e Sharif, der den svensk-finske leiren Camp Northern Lights ligger. I Mazar-e Sharif holder også norske styrker til.

De fem soldatene opplyses å være alt fra alvorlig til mindre alvorlig skadd. Tilstanden skal ikke være livstruende for noen av dem.

- Det dreier seg om benbrudd, sårskader og ryggsmerter. En lokal tolk ble drept i eksplosjonen, sier presseoffiser Henrik Klingsberg i det svenske forsvaret til Expressen.se.

Det er så langt ingenting som tyder på at norske styrker har vært involvert i hendelsen.

- Det er ingenting som tyder på at det har vært nordmenn involvert, men vi tar alltid et forbehold, fordi vi også har personell i Mazar-e-Sharif. Det kan være ting vi ikke har fått tilbakemelding om, sier oberstløytnant Vegard Finberg til ABC Nyheter.

Han sier det er variabelt hvor mange norske soldater som befinner seg i det området hvor svenskene ble skadd.

- Det er veldig variabelt. Vi har nordmenn som inngår i Operational Mentoring and Liaison Team (OMLT), men de befinner seg for det meste i Faryab-provinsen. NCC med sin stab på i underkant av 30 mann i camp er i Mazar-e-Sharif, men det er jo et godt stykke unna, sier Finberg.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus