Dette har hun tro på

Onsdag åpnet kronprinsessen Norsk Industri Møbels 100-årsjubileum i Ålesund. Det er en bransje som sliter voldsomt for tiden med kraftig nedgang i eksporten, spesielt for møbler til kontor og næringsliv.{nl}Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix
Onsdag åpnet kronprinsessen Norsk Industri Møbels 100-årsjubileum i Ålesund. Det er en bransje som sliter voldsomt for tiden med kraftig nedgang i eksporten, spesielt for møbler til kontor og næringsliv.{nl}Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix

<pKronprinsesse Mette Marit mener unge, norske designere er et stort potensial for norsk møbelindustri.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Samarbeidet mellom industrien og møbeldesignerne er viktig for framtida til norske møbler, sa Mette-Marit. Hun er selv Norsk Designråds høye beskytter.

Onsdag åpnet kronprinsessen Norsk Industri Møbels 100-årsjubileum i Ålesund. Det er en bransje som sliter voldsomt for tiden med kraftig nedgang i eksporten, spesielt for møbler til kontor og næringsliv.

Tøft marked

I sin tale til møbelindustriens folk på galleri Kube i Ålesund onsdag formiddag sa kronprinsessen at selv om møbelindustrien i Norge har det tøft i dag, er det verdt å stå på til markedet snur.

– Møbler er Norges største designindustri. 40 prosent av møblene som produseres i Norge går til eksport. Jeg har selv sett hvordan norske møbler blir mottatt internasjonalt. En 38 år gammel lenestol i stadig utvikling er blant Norges kjente merkevarer, sa kronprinsessen.

Hun sa at hun var glad for industriens satsing på miljøvennlige møbler, blant annet gjennom valget av materialer.

Til Sykkylven

Etter besøket i Ålesund reiste kronprinsessen videre til Sykkylven, der hun besøkte møbelfabrikkene Ekornes og LK Hjelle.

Bransjesjef i Norsk Industri, Egil Sundet sa ved åpningen av jubileet at norsk møbelindustri er verdensledende både når det gjelder komfort og miljø.

På en konferanse i Ålesund tirsdag presenterte han en undersøkelse av hvordan 16 land oppfatter norske møbler. Sundet sier til NTB at Norge er godt kjent både for Stressless, Ekornes, TrippTrapp og Håg, mens det er noen utfordringer knyttet til norsk design.

– Norsk møbeldesign blir ikke dårlig mottatt, men er nokså ukjent i våre eksportmarkeder. De som kjenner den norske designen er godt fornøyd, men kunnskapen blant det brede lag om design er ikke så god som vi kunne håpe på, mener Egil Sundet. (©NTB)

Personvernpolicy