Meny

- Jeg vet ikke hvor fort vi kjørte

Giske var på vei til et møte med Aker Solutions da TV 2-teamet ble forbikjørt av statsrådens bil på E18 mellom Lillesand og Kristiansand tirsdag. Foto: Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Næringsminister Trond Giske (Ap) hevder han ikke visste i hvor stor hastighet sjåføren hans førte statsrådsbilen mot Kristiansand tirsdag.

– Vi hadde det ikke travelt i det hele tatt. Faktisk kom vi fram før tiden, sa nærings- og handelsminister Trond Giske (Ap) til pressen etter å ha svart på spørsmål i Stortinget om den ventede verftskrisen neste år.

Et team fra TV 2 la seg på hjul da Giskes bil kjørte forbi dem på vei til et møte med Aker Solutions i Kristiansand tirsdag. Mens de fulgte statsrådsbilen sørover, filmet journalistene sitt eget speedometer. Farten målte 140 kilometer i timen.

Fort i svingene

Stortingsrepresentant Harald Nesvik fra Fremskrittspartiet klarte åpenbart ikke dy seg da han som førstemann ut stilte spørsmål til Giske i stortingssalen.

– Vi har sett at det kan gå fort i svingene når statsråden er ute på veien for å skaffe seg kunnskap om verftsnæringen, sa Nesvik noe spøkefullt.

– Ja, det er viktig å ha en fast hånd på rattet når det går så fort, parerte Giske selv.

Da Giske møtte pressen etter spørretimen framholdt han at han ikke hadde bedt sjåføren kjøre fort sørover, men gjentok at han ikke visste hvor høy farten var.

– Jeg satt i baksetet og jobbet med saker og forberedte meg til møtet, men jeg hadde ikke noen følelse av at kjøringen på noen måte var uansvarlig, sa han.

Brøt loven?

Agder politidistrikt undersøker både næringsminister Trond Giskes sjåfør og TV 2 etter at et team fra kanalen fulgte etter statsrådens bil i opp til 140 kilometer i timen tirsdag.

Giske var på vei til et møte med Aker Solutions da TV 2-teamet ble forbikjørt av statsrådens bil på E18 mellom Lillesand og Kristiansand tirsdag.

TV 2-bilen fulgte etter og filmen dessuten forfølgelsen. Bildene viser at bilene holdt en hastighet på opp til 140 kilometer i timen i 100-sonen.

Politiet i Agder bekrefter at det vil bli undersøkt om noen av sjåførene brøt loven.

Til VG sier politiadvokat Leif Aleksandersen i Agder politidistrikt at TV 2 «har skapt sitt eget bevismateriale» ved å filme sitt eget speedometer og deretter legge det ut på TV og internett.

Politietterforsker Nils Grønås i Agder politidistrikt sier til TV 2 at også Trond Giskes sjåfør vil bli etterforsket.

UP-sjef Runar Karlsen sier imidlertid at fartsgrensen gjelder alle, bortsett fra utrykningsbiler og regjeringsbiler, som også regnes som utrykningskjøretøy.

Vaktsjef Bjørnar Solheim i TV 2 sier at teamet reagerte bevisst da de så Giskes bil passere. De mente at bilen kjørte forbi i svært høy hastighet.

– Vi fulgte etter og dokumenterte farten. Vi har helt åpent vist fram hvordan vi gjorde dette, sier Solheim. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus