Fotball-Tyskland sørger over Enke

Tyskerne avlyste onsdagens trening etter det tragiske dødsfallet til Hannover-målvakt Robert Enke. Foto: Scanpix/Reuters.
Tyskerne avlyste onsdagens trening etter det tragiske dødsfallet til Hannover-målvakt Robert Enke. Foto: Scanpix/Reuters.

<pHundrevis av Hannover-fans var samlet for å minne Robert Enke onsdag.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Blomster, levende lys og en kondolansebok var å se utenfor arenaen. Enke etterlater seg kone og et barn de to adopterte for åtte måneder siden. I 2006 mistet paret en datter under en hjerteoperasjon.

Hannover-spilleren Enke kom nylig tilbake i spill etter skade. – Jeg vet ikke hvorfor og hvordan dette kunne hende, sier Hannovers styreformann Martin Kind.

– Jeg er uendelig trist. Når man får en slik nyhet, blir alle andre problemer små, sier Franz Beckenbauer.

Landslagsmanager Oliver Bierhoff er også helt utslått. – Vi er alle i sjokk og har ikke ord.

Sørgebånd

Rundt om i Fotball-Europa minnes nå Enke. Tenerife kommer til å spille med sørgebind i sin ligakamp i Spania til helgen.

Det tyske fotballforbundet vurderer å avlyse landskampen mot Chile etter Enkes selvmord.

Onsdagens trening med landslaget er allerede kansellert. Tyskland skal etter planen møte Chile lørdag. Fire dager etter er det satt opp kamp mot Elfenbenskysten.

– Det var et selvmord. Noe ytterligere om hvorfor han tok livet sitt kan jeg ikke gi, sa hans rådgiver Jörg Neblung til nyhetsbyrået DPA tirsdag.

Enke var Tysklands førstekeeper, men ikke uttatt i troppen på grunn av en infeksjon. (©NTB)

Personvernpolicy