Meny

Svensk politi skjøt mot 15-åringer

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Svensk politi avfyrte tirsdag kveld tre skudd mot en bil sør for Stockholm. I bilen satt det tre 15-åringer.

De to politifolkene forsøkte å stoppe bilen i forbindelse med at en hytte sto i brann i Trångsund sør for Stockholm. Sjåføren i bilen svarte med å ruse motoren og kjøre rett mot politifolkene, som var til fots. Da bilen akselererte, avfyrte de to politifolkene totalt tre skudd.

– De følte seg da tvunget til å skyte mot bilen, sier informasjonsansvarlig i det lokale politiet, Mats Nylén, til aftonbladet.se.

Verken ungdommene eller politifolkene kom til skade.

Noe senere lyktes det politiet å stoppe kjøretøyet, og det viste seg at de tre som var i bilen, to gutter og en jente, var 15 år gamle.

De er mistenkt for mordbrannforsøk og drapsforsøk. 15-åringene er over den kriminelle lavalder. Ingen ble skadd i hyttebrannen.

Ifølge Nylén er det ikke mistanke om at politifolkene har handlet uriktig, skriver SvD.se. Skyteepisoden skal likevel granskes. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus