Meny

Krigsmotstanden øker i USA

Pessimismen øker i USA, og det samme gjør motstanden mot [img_assist|nid=99213|title=|desc=President Barack Obama. Foto: Scanpix|link=none|align=left|width=150|height=163]s håndtering av krigene i Afghanistan og Irak, viser en fersk meningsmåling. Foto. REUTERS/SCANPIX

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pessimismen øker i USA, og det samme gjør motstanden mot krigføringen i Afghanistan og Irak.

President Barack Obama. Foto: ScanpixPresident Barack Obama. Foto: Scanpix

54 prosent av de spurte i en meningsmåling GfK har utført for Associated Press, mener nå at president Barack Obama gjør en god jobb i Det hvite hus. Da han overtok i januar, var andelen 74 prosent.

56 prosent mener at utviklingen i USA går i gal retning, en økning fra 51 prosent i forrige måned og 49 prosent da Obama overtok.

Den offisielle arbeidsledigheten er nå på 10,2 prosent i USA og bare 22 prosent av de spurte mener at den økonomiske utviklingen går i riktig retning. 46 prosent støtter Obamas håndtering av økonomien, mot 50 prosent i forrige måned.

Amerikanerne kan også styre sin begeistring for Obamas håndtering av krigene i Afghanistan og Irak, viser GfK-målingen.

45 prosent misliker presidentens håndtering av Irak-krigen, mot 37 prosent i forrige måned.

48 prosent misliker måten han håndterer krigen i Afghanistan på, mot 41 prosent for en måned siden.

Et flertall av de spurte er motstandere av begge de to krigene, og 54 prosent er imot å sende flere soldater til Afghanistan, slik Obama nå planlegger å gjøre. I oktober var 50 prosent imot dette.

Også i synet på Obamas ambisiøse helsereform er amerikanerne delt på midten, men her er det ingen endring å spore den siste måneden. (©NTB)

Amerikanerne kan også styre sin begeistring for Obamas håndtering av krigene i Afghanistan og Irak. Foto: ScanpixAmerikanerne kan også styre sin begeistring for Obamas håndtering av krigene i Afghanistan og Irak. Foto: Scanpix

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus