Meny

Millioner av brasilianere mistet strømmen

En mørklagt Sao Paulo. Politiet frykter en massiv kriminalitetsbølge. Foto: Mauricio Lima/Afp/Scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rio de Janeiro, São Paulo og andre storbyer i Brasil mistet strømmen tirsdag, noe som rammet flere titalls millioner mennesker.

Elektrisitetsselskapet Itaipu Binacional, som opererer verdens største vannkraftverk, meldte om store problemer ved den gigantisk Itaipu-dammen på grensa til Paraguay, men det er uklart hva som forårsaket problemene.

Dammen, som er verdens nest største, produserer rundt 20 prosent av all elektrisitet i Brasil.

Den amerikanske fjernsynsstasjonen CBS fortalte for tre dager siden at datahackere flere ganger har forårsaket store strømbrudd i Brasil, som skal arrangere VM i fotball i 2014 og sommer-OL i 2016.

Ifølge en talsmann for det statlige elektrisitetsselskapet ble strømproduksjonen tirsdag redusert med 17.000 megawatt, noe som tilsvarer hele forbruket i delstaten São Paulo der det bor over 40 millioner mennesker og store deler av landets industri ligger.

Strømbruddet begynte tirsdag formiddag og lammet langt på vei trafikken i de travle storbyene da gatelys, T-banen og tog stanset opp.

Først to timer senere begynte de første å få tilbake strømmen, og Brasils energiminister Edson Lobo kunne opplyse at Itaipu-kraftverket var i gang igjen.

Lobo sa ikke hva som hadde forårsaket tirsdagens strømbrudd, men antydet at det kunne ha vært «atmosfæriske problemer» i form av lynnedslag i en av de største kraftlinjene. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus