Millioner av brasilianere mistet strømmen

En mørklagt Sao Paulo. Politiet frykter en massiv kriminalitetsbølge. Foto: Mauricio Lima/Afp/Scanpix.
En mørklagt Sao Paulo. Politiet frykter en massiv kriminalitetsbølge. Foto: Mauricio Lima/Afp/Scanpix.

<pRio de Janeiro, São Paulo og andre storbyer i Brasil mistet strømmen tirsdag, noe som rammet flere titalls millioner mennesker.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Elektrisitetsselskapet Itaipu Binacional, som opererer verdens største vannkraftverk, meldte om store problemer ved den gigantisk Itaipu-dammen på grensa til Paraguay, men det er uklart hva som forårsaket problemene.

Dammen, som er verdens nest største, produserer rundt 20 prosent av all elektrisitet i Brasil.

Den amerikanske fjernsynsstasjonen CBS fortalte for tre dager siden at datahackere flere ganger har forårsaket store strømbrudd i Brasil, som skal arrangere VM i fotball i 2014 og sommer-OL i 2016.

Ifølge en talsmann for det statlige elektrisitetsselskapet ble strømproduksjonen tirsdag redusert med 17.000 megawatt, noe som tilsvarer hele forbruket i delstaten São Paulo der det bor over 40 millioner mennesker og store deler av landets industri ligger.

Strømbruddet begynte tirsdag formiddag og lammet langt på vei trafikken i de travle storbyene da gatelys, T-banen og tog stanset opp.

Først to timer senere begynte de første å få tilbake strømmen, og Brasils energiminister Edson Lobo kunne opplyse at Itaipu-kraftverket var i gang igjen.

Lobo sa ikke hva som hadde forårsaket tirsdagens strømbrudd, men antydet at det kunne ha vært «atmosfæriske problemer» i form av lynnedslag i en av de største kraftlinjene. (©NTB)

Personvernpolicy