Meny

TV 2 kan få polititrøbbel etter å ha forfulgt Giske

TV 2 hevder at bilen til Trond Giske kjørte i 140 km/t. Foto: Cornelius Poppe / Scanpix .

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Agder politidistrikt skal undersøke om TV 2 gjorde noe ulovlig da et team fra kanalen fulgte etter statsråd Trond Giskes bil tirsdag.

Teamet fra TV 2 ble forbikjørt av Giskes bil på E18 mellom Lillesand og Kristiansand tirsdag. Giske var da på vei til et møte. TV 2-bilen fulgte etter og skal ha målt statsrådsbilen til en hastighet på 140 kilometer i timen. TV 2-teamet filmet sitt eget speedometer for å vise hvor raskt Giskes bil kjørte.

Les også: - Bilen til Giske kjørte i 140 km/t | ABC Nyheter

– Dersom de filmer sitt eget speedometer, og legger det ut på TV og internett, har de jo skapt sitt eget bevismateriale, sier politiadvokat Leif Aleksandersen i Agder politidistrikt til VG.

UP-sjef Runar Karlsen sier at fartsgrensen gjelder alle, bortsett fra utrykningsbiler og regjeringsbiler, som også regnes som utrykningskjøretøy.

Vaktsjef Bjørnar Solheim i TV 2 sier at teamet reagerte bevisst da de så Giskes bil passere. De mente at bilen kjørte forbi i svært høy hastighet.

– Vi fulgte etter og dokumenterte farten. Vi har helt åpent vist fram hvordan vi gjorde dette, sier Solheim. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus