Mener «lommemannen» må kastreres

<span style="border-collapse: separate; color: #000000; font-family: 'Times New Roman'; font-size: medium; font-style: normal; font-variant: normal; font-weight: normal; letter-spacing: normal; line-height: normal; orphans: 2; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px" class="Apple-style-span"><span style="border-collapse: collapse; color: #333333; font-family: verdana,arial,helvetica,sans-serif; font-size: 11px" class="Apple-style-span">Frps justispolitiker Hans Frode Asmyh mener Lommemannen må bli</span></span> <span style="border-collapse: separate; color: #000000; font-family: 'Times New Roman'; font-size: medium; font-style: normal; font-variant: normal; font-weight: normal; letter-spacing: normal; line-height: normal; orphans: 2; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px" class="Apple-style-span"><span style="border-collapse: collapse; color: #333333; font-family: verdana,arial,helvetica,sans-serif; font-size: 11px" class="Apple-style-span">kjemisk kastrert. Her ser du en rettstegning fra saken mot den såkalte lommemannen i Follo tingrett.</span></span> <span style="border-collapse: separate; color: #000000; font-family: 'Times New Roman'; font-size: medium; font-style: normal; font-variant: normal; font-weight: normal; letter-spacing: normal; line-height: normal; orphans: 2; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px" class="Apple-style-span"><span style="border-collapse: collapse; color: #333333; font-family: verdana,arial,helvetica,sans-serif; font-size: 11px" class="Apple-style-span">Ill.: Pablo Castro / Scanpix Tegning: Pablo Castro / Scanpix</span></span>
Frps justispolitiker Hans Frode Asmyh mener Lommemannen må bli kjemisk kastrert. Her ser du en rettstegning fra saken mot den såkalte lommemannen i Follo tingrett. Ill.: Pablo Castro / Scanpix Tegning: Pablo Castro / Scanpix

<p– Når dom er avsagt, må «lommemannen» bli kjemisk kastrert, mener Frps justispolitiker Hans Frode Asmyhr.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gjennom medisiner som kan gis som tabletter eller sprøyter, skal kjemisk kastrering redusere det mannlige kjønnshormonet testosteron, og dermed også seksualdriften.

– Siden vi ikke har livstidsdom i Norge, er dette et alternativ som presser seg fram. I valget mellom pedofiles rett til et sexliv og bruken av kjemisk kastrering har jeg ingen problemer med å velge, sier Asmyr til VG.

Han er medlem av justiskomiteen på Stortinget. Der vil Frp fremme lovforslag der pålegg om kjemisk kastrering kan bli en del av dommen i overgrepssaker. Partiet tror ikke det er mulig å bli kurert for pedofili, uten at man tar i bruk kastrering.

Forsvareren til 57-åringen som er tiltalt i lommemannsaken, Gunhild Lærum, sier til avisen at forslaget vil være det samme som å ta fra et menneske menneskeverdet, muligheten til å gjennomføre terapi og mulighetene til å få et godt liv. (©NTB)

Personvernpolicy