Krever livsvarig for rasistdrap

Alex Wiens føres inn i rettssalen i Dresden øst i Tyskland, der aktor i drapssaken mot ham mandag la ned påstand om livsvarig fengsel.
Alex Wiens føres inn i rettssalen i Dresden øst i Tyskland, der aktor i drapssaken mot ham mandag la ned påstand om livsvarig fengsel.

<pAktoratet krever livsvarig fengsel for mannen som stakk ned og drepte en gravid egyptisk kvinne i en rettssal i Tyskland. Drapet skjedde rett foran øynene på kvinnens tre år gamle sønn.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Drapsmannen Aleksander Wiens innrømmer åpent at han er rasist, og har sagt seg skyldig i drapet på Marwa al-Sherbini i juli i år. Den 32 år gamle kvinnen hadde forklart seg som vitne i saken der Wiens var tiltalt for å ha kommet med krenkende uttalelser om henne.

– Han drepte henne av rent hat til ikkeeuropeere og muslimer. Mens hennes tre år gamle sønn så på, slaktet han ned denne småbarnsmoren som om han var den rene leiemorder, sa førsteaktor Frank Heinrich i retten i Dresden øst i Tyskland mandag.

– Han slo til av all kraft, rolig og konsentrert, men lynraskt, framholdt Heinrich. Sheribinis ektemann Elwy Okaz forsøkte å forsvare sin kone, som var gravid i fjerde måned, men ble også knivstukket av Wiens.

Frank Heinrich mente Wiens fortjener tysk lovs strengeste straff, som er livsvarig fengsel. Som i andre spesielt alvorlige saker bør retten også fastslå at han ikke skal kunne løslates på prøve etter 15 år, framholdt førsteaktor i saken. (©NTB)

Personvernpolicy