Iran vil igjen kappe hendene av tyver

<pIransk politi er klar til å begynne å amputere hender igjen som straff for tyveri. Myndighetene i Teheran er sikre på at slike avstraffelser vil gi nedgang i kriminaliteten.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De siste årene har det ikke vært foretatt slike amputasjoner i Iran, selv om den strenge islamske straffeloven sharia krever det. Men nå skal praksisen gjenopptas, skrev Teheran-avisen Ebtekar mandag.

– Når man ikke praktiserer islamsk straffelov, og spesielt håndamputasjoner som er en svært viktig del av denne loven, skaper det usikkerhet i Iran. Nå er politiet klar til igjen å amputere hendene på straffedømte, sier sjefen for landets kriminalpoliti Asghar Jafari.

FN og internasjonale menneskerettsaktivister har rettet hard kritikk mot mange sider ved Irans praktisering av sharia. Fordømmelsen har spesielt vært rettet mot henging av mindreårige og steining av voksne som er tatt i ekteskapsbrudd.

Iranske domstoler har som følge av kritikken forsøkt så langt som mulig å avstå fra bruk av de strengeste straffeformene. Men konservative politiske ledere mener den internasjonale fordømmelsen må avvises og loven praktiseres så bokstavelig som mulig. (©NTB)

Personvernpolicy