Dansk journaliststudent fengslet i Iran

Artikkelen fortsetter under annonsen

<pEn 31 år gammel dansk journaliststudent har sittet fengslet i Iran siden 4. november, da han ble pågrepet under en demonstrasjon i Teheran.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er ikke kjent hvor Niels Krogsgård holdes fengslet, og verken familien eller den danske ambassaden i landet har lykkes med å komme i kontakt med ham.

På en Facebookgruppe til støtte for å få Niels hjem, skriver flere venner at de tenker på ham og håper at han snart kommer hjem.

Krogsgård var i Iran for å lage artikler i forbindelse med en bacheloroppgave i journalistikk hjemme i Danmark, skriver Politiken.

Onsdag ble han pågrepet sammen med flere andre utenlandske journalister og iranske aktivister, i forbindelse med en ulovlig demonstrasjon til støtte for opposisjonen i landet.

En talsmann for påtalemyndigheten i Teheran bekrefter at Krogsgård sitter fengslet og opplyser at kulturdepartementet, som kontrollerer mediene, nå undersøker om han hadde den nødvendige arbeidstillatelse som journalist.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge Politiken tok 31-åringen seg inn i Iran på turistvisum, sammen med en dansk studiekamerat.

Fire andre journalister – to canadiere, en japansk og en iransk – ble også pågrepet under demonstrasjonen 4. november, anklaget for manglende arbeidstillatelse, opplyste det iranske nyhetsbyrået Fars før helga.

Flere andre journalister ble også pågrepet, men er siden løslatt.