Dansk journaliststudent fengslet i Iran

<pEn 31 år gammel dansk journaliststudent har sittet fengslet i Iran siden 4. november, da han ble pågrepet under en demonstrasjon i Teheran.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er ikke kjent hvor Niels Krogsgård holdes fengslet, og verken familien eller den danske ambassaden i landet har lykkes med å komme i kontakt med ham.

På en Facebookgruppe til støtte for å få Niels hjem, skriver flere venner at de tenker på ham og håper at han snart kommer hjem.

Krogsgård var i Iran for å lage artikler i forbindelse med en bacheloroppgave i journalistikk hjemme i Danmark, skriver Politiken.

Onsdag ble han pågrepet sammen med flere andre utenlandske journalister og iranske aktivister, i forbindelse med en ulovlig demonstrasjon til støtte for opposisjonen i landet.

En talsmann for påtalemyndigheten i Teheran bekrefter at Krogsgård sitter fengslet og opplyser at kulturdepartementet, som kontrollerer mediene, nå undersøker om han hadde den nødvendige arbeidstillatelse som journalist.

Ifølge Politiken tok 31-åringen seg inn i Iran på turistvisum, sammen med en dansk studiekamerat.

Fire andre journalister – to canadiere, en japansk og en iransk – ble også pågrepet under demonstrasjonen 4. november, anklaget for manglende arbeidstillatelse, opplyste det iranske nyhetsbyrået Fars før helga.

Flere andre journalister ble også pågrepet, men er siden løslatt.

Personvernpolicy