Chelsea vant toppkampen

Wayne Rooney, t.v., og John Terry i en av mange dueller i toppkampen. Terry scoret etter hvert kampens eneste mål. (Foto: Eddie Keogh, Reuters)
Wayne Rooney, t.v., og John Terry i en av mange dueller i toppkampen. Terry scoret etter hvert kampens eneste mål. (Foto: Eddie Keogh, Reuters)

<pChelsea vant toppoppgjøret hjemme mot Manchester United, og befestet med det favorittstemplet til å vinne ligaen sesongen 2009/10.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

CHELSEA - MANCHESTER UNITED 1-0:

(ABC Nyheter): Kampen på Stamford Bridge i London endte 1-0, etter å ha tatt seg opp i intensitet og underholdningsverdi utover i andreomgangen. John Terry ble matchvinner kvarteret før slutt.

Chelsea var knepne favoritter foran oppgjøret på hjemmebane, dels fordi United var uten sine faste midtstoppere Rio Ferdinand og Nemanja Vidic.

Før kampen tetnet til og humøret utpå banen ble mer intenst og uvennskapelig, hadde oppgjøret bydd på få store muligheter. Det hadde vært ganske jevnspilt, med flere småsjanser til begge lagene. Man forventet at dersom kampen skulle vinnes den ene eller andre veien, var det etter en god utnyttelse av en sjelden sjanse. Og slik skulle det bli. Det er ofte snakk om utnyttelse av små marginer i disse storoppgjørene

Terrys første mot United

Målet kom i det 76. minuttet. Frank Lampard la frispark fra venstrekanten. Inne i feltet steg John Terry høyest, og fikk stanget ballen mot lengste stolpe. Der var ingen, hverken keeperhender eller en United-utespiller til å passe på. Faktisk var dette aller første scoring for Terry i oppgjør mot Manchester United. Muligens, muligens var det en hårfin offside der inne i feltet på Chelsea-spiss Didier Drogba. Men målet ble stående.

Om lag 10 minutter før scoringen, hadde bortelagets Wayne Rooney kampens beste mulighet inntil da. Han skjøt hardt og lavt utenfor fra skrått hold. Men det er mulig at keeper Cech ville tatt den dersom den hadde hatt retning innforbi stolpen. Rooney kjørte nytt skuddforsøk minuttet etterpå, denne gang fra ca. 20 meter. Rooney prøvde å vri ballen opp i krysset, men der var Chelseas eminente keeper og plukket den ned. Ellers i omgangen avverget Chelsea-stopper Carvalho et solid skuddforsøk fra Uniteds Darren Fletcher. Carvalho kastet seg lang som han var og fikk blokkert med den ene foten.

Dommeren la til fem minutter utover ordinær tid. United la press på Chelseas bakre rekker. I det 92. minuttet headet United-stopper Evans over etter hjørnespark. Men ellers var det lite de røde fikk til. De blå kunne snart strekke armene i været og juble over en velsmakende triumf mot rivalen fra nord.

Jevnspilt i første

Førsteomgangen var jevnspilt, og mye av spillet foregikk på midtbanen. Ingen av sjansene lagene jobbet seg fram til, kan sies å ha vært 100-prosentsjanser. Kampen hadde noe uforløst over seg. Chelsea var nok mer i etablert angrep enn bortelaget, mens United i utganspunktet lå mer bakpå og konsentrerte seg om kontringer.

Chelsea kom med mange mann i det 42. minuttet, men angrepet endte ut i ingenting. Minuttet senere var det en avslutning på motsatt side, men etter kjapt og fint kombinasjonsspill mellom flere røde spillere, avsluttet Michael Carrick med å skyte høyt over mål. Ellers i førsteomgangen hadde Ryan Giggs en halvsjanse. Giggs løp perfekt inn på en lang ball bakfra, men hælflikken på volley fikk en for høy bue og gikk over både keeperen og målet.

Luke på fem

Chelsea har nå fem poeng ned til lag nummer to og tre på tabellen, henholdsvis Arsenal (med én kamp til gode) og Manchester United. Chelsea har vunnet alle sine hjemmekamper så langt i sesongen, mens United med dette tapte borte for tredje gang i høst.

Slik startet lagene kampen:
Chelsea:

Cech, Ivanovic, Carvalho, Terry, Ashley Cole, Essien, Lampard, Ballack, Deco, Drogba, Anelka

Manchester United:
Van der Sar, O'Shea, Brown, Jonathan Evans, Evra, Fletcher, Carrick, Anderson, Valencia, Rooney, Giggs

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus