22-åring på tiltalebenken for mordbrann

<pNatt til 31. mai mistet Morten Krumsvik (24) livet i en brann på Tau i Stavanger. Mandag starter saken der en kamerat (22) er tiltalt for brannen</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

22-åringen er tiltalt for forsettlig brann med fare for liv eller utstrakt ødeleggelse, etter den såkalte mordbrannparagrafen. Strafferammen er 21 års fengsel. I tillegg er han tiltalt for legemsbeskadigelse med særlig farlig gjenstand.

– Han har erkjent de faktiske forholdene i saken, sier mannens forsvarer, Anne Kroken til NTB.

Lørdag 30. mai deltok 22-åringen på en fest hjemme hos Morten Krumsvik på Tau.

– På festen skjedde det noe som gjorde at det utviklet seg til en tragedie, bekrefter Kroken.

Krangel under festen

I løpet av denne festen kom det til krangel mellom de to, og det endte med slåssing. Den tiltalte skal ha slått Krumsvik i hodet både med knyttet hånd og en flaske. Dette skal ha skjedd mellom klokka 3 og 05.45 natt til søndag.

22-åringen har videre erkjent at han helte brennbar væske utover gulvet i stue- og/eller kjøkkenområdet i leiligheten til Krumsvik og tente på. Dette skjedde klokka 06.15. 24-åringen lå da og sov, og han omkom i brannen som følge av kullosforgiftning.

– Det var aldri min klients ønske at dette skulle skje, sier Kroken.

Tilfeldig oppdaget

Brannen ble oppdaget og varslet av forbipasserende, og hadde ikke det skjedd, mener politiet at det kunne gått med flere liv, ettersom flere personer sov i naboleilighetene. To leiligheter i rekkehuset ble totalskadd og er nå revet.

Det er satt av fem dager til saken, som begynner mandag i Stavanger tingrett. Aktoratet i saken ved statsadvokat Tormod Haugnes har meldt inn 20 vitner.