Ukjent vitne forteller om Orderud-våpen

Privatetterforsker Tore Sandberg leter frem nye beviser i Orderudsaken
Privatetterforsker Tore Sandberg leter frem nye beviser i Orderudsaken

<pPrivatetterforsker Tore Sandberg har funnet fram til et vitne som mener å vite hvor det ene drapsvåpenet fra Orderud gård ble dumpet.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Allerede tidlig i etterforskningen fikk politiet informasjon om at ett eller flere av våpnene som ble brukt på Orderud gård, ble dumpet ut fra Storseisundbrua mellom Molde og Kristiansund. Opplysningene ble aldri bekreftet, men Tore Sandberg mener nå å ha funnet denne delen av puslespillet.

– Min nå avdøde kamerat fortalte meg at det var her han kastet pakken han sa det var våpen i, sier den nå 33 år gamle mannen til VG.

Han hevder han var til stede da kameraten fikk betaling for frakten av pakken med drapsvåpenet, og mener å vite hvem som sørget for at det ble fraktet bort fra Østlandsområdet. Vitnet har ikke vært avhørt i saken tidligere.

Tore Sandberg, som prøver å få saken gjenopptatt på oppdrag for Per og Veronica Orderud, har foreløpig gjennomført tre søk med dykkere, uten resultat.

– Dette er et element vi bruker for å nøste oss fram til hvem det var som var i kårboligen under drapene, sier Sandberg til VG.

Privatetterforskerens teori er at det var Anne Orderud Paust som var hovedmålet og ikke Pers far, slik aktoratet har hevdet i retten. I NRK Brennpunkt i forrige uke ble det antydet at motivet kan ha vært ekteparet Pausts oppdrag for etterretningstjenesten.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus