Vil tvinge kommuner til å ta imot flyktninger

Ola Borten Moe vil følge Danmarks bosetningspolitikk i fohold til flyktninger.
Ola Borten Moe vil følge Danmarks bosetningspolitikk i fohold til flyktninger.

<pI Danmark praktiseres tvungen bosetning av flyktninger til kommunene. Senterpartiets Ola Borten Moe mener det er mange gode grunner til å innføre samme system i Norge.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Danske utlendingsmyndigheter avgjør hvem og hvor mange flyktninger kommunene skal ta imot. Fordelingsnøkkelen tar utgangspunkt i innbyggertall og hvilke grupper man har bosatt fra før. Det er rom for forhandling i prosessen, men danske kommuner kan ikke nekte å ta imot flyktningene, slik de norske kan.

Kvotesystemet er en av ideene Senterpartiets innvandringspolitiker, Ola Borten Moe, tok med seg hjem etter en studietur til Danmark, melder Adresseavisen.

– Vi har som parti ikke konkludert ennå, men mye taler for. Det norske samfunnet blir stadig mer flerkulturelt, og det viktigste for integreringen er at folk møtes på tvers av religion og kulturer, sier Borten Moe.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus