FFK rykker ned

Jubel etter at Martin Wiig (nr. fire fra venstre) ga gjestene ledelsen 1-0 i kampen mellom Fredrikstad og Sarpsborg i kvalifiseringen til neste års eliteserie i fotball fredag kveld. Foto: Linn Cathrin Olsen / Scanpix
Jubel etter at Martin Wiig (nr. fire fra venstre) ga gjestene ledelsen 1-0 i kampen mellom Fredrikstad og Sarpsborg i kvalifiseringen til neste års eliteserie i fotball fredag kveld. Foto: Linn Cathrin Olsen / Scanpix

<pTidligere FFK-spiller Martin Wiig scoret begge målene da Sarpsborg slo Fredrikstad 2-0. Dermed gikk Tom Nordlie på en ny kvaliksmell. Nå må FFK ta veien ned i 1. divisjon.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Nå er det tomt, tomt, tomt. Sarpsborg hadde marginene på sin side, og det føles utgjort at vi ikke maktet å score i dag, sa Nordlie til NTB.

Sarpsborg skal ut i opprykksfinale mot Kongsvinger. Vinneren av dobbeltmøtet rykker opp til eliteserien i fotball.

Wiig ordnet 1-0 fra skrå vinkel etter et kvarters spill. Magnar Ødegaard sto for målgivende. På overtid la Wiig på til 2-0 etter at Abgar Barsom feilet.

Tom Nordlie har navn på seg for å være redningsmann. Han har reddet flere lag fra nedrykk, men sliter veldig i kvalifiseringer. Med fredagens tap mot Sarpsborg har den bereiste treneren feilet i fire kvalifiseringer.

Før matchen valgte Nordlie å vrake publikumshelten Raymond Kvisvik fra troppen. Vrakingen ble debattert heftig på nettforum fredag.

Til tross massivt press i siste halvdel av kampen for Fredrikstad og mange store målsjanser maktet ikke Fredrikstad å overliste en god Joachim Heier i Sarpsborg 08s mål.

Fredrikstads Ardian Gashi hadde blant annet en suser i stolpen, men det ville seg ikke for FFK fredag.

– En forferdelig følelse. Vi hadde feil innstilling i kveld, sa FFK-keeper Kenny Stamatopoulos til NRK.

Oppgitt over dommeren

Dommer Kjetil Sælen vil nok også bli diskutert i helgen. Både Tom Nordlie og Fredrikstads spillere var veldig misfornøyd med Sælens innsats under kampen.

– I tillegg er det spesielt at vi knapt fikk frispark. De beste dommerne er nok på fotballgallaen, det var synd de ikke var her i dag, sa Nordlie om Kjetil Sælens innsats.

Fredrikstad er allerede hardt presset økonomisk og det kan bli en tung vinter for laget fra plankebyen. Flere av lagets profiler forsvinner trolig etter nedrykket.

– Vi må samle oss og se framover. Vi er avhengig av at byen og sponsorene står bak oss for å fortsette satsingen. Vi må justere den sportslige satsingen etter det økonomiske, men det er for tidlig å si om spillere vil måtte selges, sa FFK-direktør Runar Henriksen.

For Sarpsborg 08 ser sesongen som startet med poengtrekk ut til å ha en lykkelig slutt.

Sarpsborg åpnet begge omgangene best, og det var ikke ufortjent da de tok ledelsen. Et flott angrep på høyresiden ble ekspedert i mål av Martin Wiig. Etter hvert tok Fredrikstad mer over, men det nærmeste de kom i første omgang var Éverton Santos da Costa tverrliggerskudd.

Drømte om hat trick

I 2. omgang reddet Raio Piiroja på streken, før hjemmelaget satte inn et stormløp det siste kvarteret. Joachim Heier hadde to fantastiske redninger mot slutten, Celso Borges bommet på ballen for åpent mål, og Ardian Gashi skjøt i stanga. På overtid satte Martin Wiig sitt andre for kvelden etter en effektiv kontring, og skrev seg inn i historiebøkene.

– Jeg har faktisk drømt denne uka at jeg skulle score hat trick, men nå ble det bare to, sa Wiig etter kampen.

Wiig har en fortid i Fredrikstad, men mente det var mer spesielt for andre lagkamerater at det var nettopp dem de slo.

– Jeg var ikke i Fredrikstad så lenge, og det er en stund siden. Det er nok mer spesielt for Bjørnar Johannessen og Alexander Forsberg å vinne nettopp denne kampen, sa Wiig til NTB.

Sarpsborg skal ut i opprykksfinale mot Kongsvinger. Vinneren av dobbeltmøtet rykker opp til eliteserien i fotball. Sist Sarpsborg hadde et lag på øverste nivå i norsk fotball var i 1974.

Fredrikstad rykket opp i 2003. Nå må rødbuksene ta den tunge veien ned i førstedivisjon.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus