Glomsaker ny generalsekretær

Paul Glomsaker er den nye generalsekretæren i NFF. (Foto: Scanpix)
Paul Glomsaker er den nye generalsekretæren i NFF. (Foto: Scanpix)

<p- Jeg vil starte med å se på organiseringen av fotballforbundet, sier han til ABC Nyheter.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ULLEVAAL (ABC Nyheter): Glomsaker vil benytte den første tiden til å bli kjent med kollegaene i Norges fotballforbund, men sier han parallelt vil se på hvordan NFF er organisert.

- Først og fremst må jeg bli kjent med mine nye arbeidskollegaer i NFF i og med at dette på mange måter er helt nytt for meg.

- Er det noe du allerede nå kan si du vil se nærmere på?

- Jeg vil nok også i starten se på organiseringen av administrasjonen i fotballforbundet, sier Glomsaker til ABC Nyheter.

- Kan det bli aktuelt å endre på NFFs organisasjon?

- Det har jeg ingen kommentarer til akkurat nå, svarer en svært ordknapp Glomsaker om utspillet i forhold til organiseringen av forbundets administrasjon.

Glomsaker sier tilbudet fra NFF først kom i formiddag og at han har opplevd prosessen som svært profesjonell og ryddig.

- Det har ingenting med å gjøre at man til slutt valgte meg. Uavhengig av hvem dette til slutt ville bli så er jeg fornøyd med hvordan prosessen har foregått.

KKD-kjennskap var avgjørende

Det var i juli at Karen Espelund trakk seg fra sin stilling som generalsekretær i Norges Fotballforbund. Siden i sommer har Erik Loe vikariert, men ga i oktober klar beskjed om at han ikke ønsket å fortsette.

- Nei, jeg er ikke kandidat til å fortsette, uttalte Loe til Dagsavisen.

Det skal ha kommet inn rundt 40 søknader til jobben og det ble altså Glomsaker som trakk det lengste strået. Glomsaker kommer fra arbeidet som ekspedisjonssjef for idrettsavdelingen i Kulturdepartmentet. Stillingen han hadde i ni år, skaffet han tittelen som en av idretts-Norges mektigste.

Fotballpresident Sondre Kåfjord innrømmer langt på vei at hovedårsaken til valget av Glomsaker var fordi han kjenner KKK fra innsiden.

- Det var vel ikke direkte ikke uinteressant for oss, såpass kan jeg si, sier Kåfjord til ABC Nyheter.

Fotball viktig

Det er ennå ikke helt bestemt når Glomsaker tiltrer stillingen, men Kåfjord er meget fornøyd med at 51-åringen snart blir å se i lokalene på Ullevaal stadion.

- Vi har gjennomført en grundig og god prosess med mange kandidater, og Glomsaker har kvalifikasjonene som vi er ute etter for å lede arbeidet med å utvikle norsk fotball videre. Han var uten tvil den best kvalifiserte kandidaten, uttaler fotballpresident Sondre Kåfjord til ABC Nyheter.

Kåfjord blir bedt om å trekke frem Glomsakers kanskje beste egenskap som leder.

- Han er utrolig flink til å få folk til å trekke i samme retning, sier Kåfjord kort.

Den tidligere statsansatt Glomsaker mener fotball er en viktig del i det norske samfunnet og ser frem til å ta fotballen videre.

- Fotball er en dynamisk og viktig del av norsk idrett og samfunn. Nå ser jeg frem til å bidra til å utvikle norsk fotball videre sammen med dyktige medarbeidere, sier Glomsaker som blant annet har utdanning fra Luftkrigsskolen.

Da Karen Espelund sluttet i Norges fotballforbund med øyeblikkelig virkning i sommer, fikk hun med seg en fallskjerm på 1,2 millioner ifølge VG.

Årsaken til Espelunds avgang var arbeidsforhold innad i forbundet.

- Jeg har og tar en del av ansvaret for de samarbeidsproblemene som har oppstått i NFF sentralt. Jeg har den siste tiden ikke vært i stand til å gjøre denne jobben. Det går ikke an å lede uten tillit, konkluderte Espelund den gang.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus