Gravid kappgjenger risikerer straff

<pKappgjengeren Yuan Yufang er gravid. Det har irritert idrettsforbundet i Malaysia så mye at hun risikerer å bli straffet.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På grunn av graviditeten har hun vært nødt til å trekke seg fra Sørøst-Asia-mesterskapet, der hun var tatt ut til å gå 20-kilometeren. 33-åringen synes ikke det er forsvarlig å stille i en så tøff konkurranse i og med at hun er 16 uker på vei, men det vil ikke idrettslederne i Malaysia godta uten videre.

– Hun skulle ha informert oss mye tidligere om at hun var gravid. Da ville vi hatt muligheten til å ta ut en annen utøver, sier presidenten i Det malaysiske idrettsforbundet, Karim Ibrahim, til avisen The Star.

– I og med at mesterskapet går allerede i desember, er det for sent å erstatte henne. Jeg skal ikke legge skjul på at vi er svært skuffet over det som har skjedd, for vi mister nå er klar gullmedaljekandidat, sier Ibrahim.

Han forteller at idrettsforbundet skal ha styremøte 20. november, og der kommer denne saken og eventuelle straffereaksjoner mot den gravide utøveren til å bli diskutert.

33 år gamle Yuan har et gull fra 2001 i dette mesterskapet. Den gullmedaljen vant hun like etter å ha blitt mor til en liten gutt.

Sørøst-Asia-mesterskapet skal arrangeres i Laos fra 9. til 18. desember i år. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus