Tolv drept i Texas

DRAMA: Her trener soldater ved militærbasen Fort Hood i Texas i 2003. Basen har akkurat vært åsted for en skyteepisode. Minst sju personer er bekreftet drept. (Foto: Scanpix)
DRAMA: Her trener soldater ved militærbasen Fort Hood i Texas i 2003. Basen har akkurat vært åsted for en skyteepisode. Minst sju personer er bekreftet drept. (Foto: Scanpix)

<pEn gjerningsmann er skutt og drept, mens to andre er pågrepet etter en skyteepisode hvor tolv personer er drept og 31 skadd. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge AFP er tolv personer skutt og drept, mens 31 andre er såret i skuddramaet på Fort Hood. En av gjerningsmennene er blant de drepte.

- Dette er et skremmende utbrudd av vold, sa USAs president Barack Obama i en uttalelse rett før klokken 23.00 norsk tid.

NBC meldte tidligere torsdag at sju personer var drept og tolv såret, etter en skyteepisode på militærbasen Fort Hood i Texas, USA. Hendelsen skjedde rundt 13.30 lokal tid, 20.30 norsk tid.

Video: Gjerningsmannen overlevde

Ifølge AFP er en av gjerningsmennene skutt og drept, mens to andre er pågrepet.

Nyhetsbyrået har også fått bekreftet at gjerningsmennene var amerikanske soldater. Informasjonen om antall drepte og gjerningsmennene har de fått fra løytnantgeneral Bob Cone ved militærbasen.

- Dette er menn og kvinner som har tatt den modige og uselviske avgjørelsen om å risikere, og noen ganger gi, sine liv for å beskytte resten av oss hver eneste dag, sa Obama.

Og fortsatte:

- Det er vanskelig nok når vi mister modige amerikanere i utlandet. Men det er skremmende at de skal bli skutt på en militærbase på amerikansk jord.

Flere nyheter fra USA

Texas-senator Kay Bailey Hutchison er også sjokkert over hendelsen.

- Vårt dedikerte militære har ofret så mye for vårt land, og det gjør meg dårlig at menn og kvinner på Fort Hood har blitt ofre for meningsløs, tilfeldig vold, sier Hutchison i en pressemelding ifølge AFP.

Motivet for skytingen er fortsatt ikke bekreftet.

Minst fire av de sårede skal være fra politiets spesialstyrke SWAT, ifølge KCEN.

Episoden skal ha skjedd ved basens sportshall i forbindelse med en større seremoni. Det ble også avfyrt skudd andre steder på basen.

100 kilometer fra Austin ligger militærbasen Fort Hood. (Foto: Google Maps)100 kilometer fra Austin ligger militærbasen Fort Hood. (Foto: Google Maps)

Det er usikkert om ofrene er sivile eller soldater.

Om lag 50.000 militære er stasjonert ved basen til enhver tid. I tillegg er nesten 9000 sivilt ansatte ved Fort Hood.

Gjerningsmennene skal ifølge Fox News ha vært ikledd militæruniformer.

Ni skoleområder i nærheten er sperret av. Politiet har også bedt personer i nærheten om å holde seg vekk fra vinduer.

Fort Hood har også tidligere vært åsted for skyteepisoder. I september 2008 skjøt og drepte en soldat sin løytnant før han også drepte seg selv.

President Barack Obama har allerede blitt briefet om skytingen, og fra Det hvite hus rapporteres det at de følger situasjonen nøye.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus