WHO: - Ingen farlige vaksine-bivirkninger

- UFARLIG: Ifølge Verdens Helseorganisasjon er det ikke kommet inn rapporter om farlige bivirkninger på svineinfluensavaksine. (Foto: Scanpix)
- UFARLIG: Ifølge Verdens Helseorganisasjon er det ikke kommet inn rapporter om farlige bivirkninger på svineinfluensavaksine. (Foto: Scanpix)

<pVaksinen mot svineinfluensa er trygg å bruke, forsikrer Verdens helseorganisasjon, WHO.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vaksinasjonsprogrammer er nå i gang i over 20 land, og det er ingen rapporter om farlige bivirkninger, forsikret WHOs spesialrådgiver Keiji Fukuda på et pressemøte i Genéve torsdag.

– WHO mener disse vaksinene er svært nyttige. Og vi ser at de er trygge. Et stort antall mennesker har fått vaksinen, uten at det er rapportert om problemer, sa Fukuda.

WHO er bekymret over spredningen av viruset, særlig fordi det er relativt mange som får alvorlige komplikasjoner eller dør, sa han.

Svineinfluensa skiller seg fra vanlig sesonginfluensa ved at den særlig rammer folk yngre enn 65 år, gjentok han. Alvorlige komplikasjoner rammer først og fremst kronisk syke og gravide, men også yngre, friske mennesker.

Svineinfluensaen har totalt kostet mer enn 5.700 mennesker livet siden viruset først ble oppdaget i april. De fleste dødsfallene, 4.175, har vært i Sør- og Nord-Amerika, ifølge tall fra WHO.

Myndighetene i Venezuela rapporterte onsdag at svineinfluensa har rammet Yanomani-indianerne. Sju mennesker er døde av sykdommen, i en befolkning på 28.000 mennesker. Influensavirus har tidligere hatt svært dødelig virkning blant indianere i Amazonas.

Aboriginere i Australia er også rammet uforholdsmessig hardt av svineinfluensa, opplyste Fukuda. Det er uvisst om det skyldes underliggende helseproblemer eller at de er genetisk mer sårbare for sykdommen, sa han. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus