- Oppførte seg merkelig i dusjene

<strong>MERKELIG OPPFØRSEL:</strong> Det første vitnet i lommemannsaken sier at Erik Andersen «vasket seg på en utfordrende måte» i dusjen. (Rettstegning:  Pablo Castro / Scanpix)
MERKELIG OPPFØRSEL: Det første vitnet i lommemannsaken sier at Erik Andersen «vasket seg på en utfordrende måte» i dusjen. (Rettstegning:  Pablo Castro / Scanpix)

<pDet første vitnet i lommemannsaken fortalte torsdag at han reagerte på gjentatt rar oppførsel fra den tiltalte 57-åringen i to ulike svømmehaller.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 51 år gamle firebarnsfaren meldte i 1999 fra om en mann som hadde oppført seg merkelig i to forskjellige dusjanlegg.

– Jeg så en rar og merkverdig oppførsel inne i dusjen, men straffbart er det vel ikke. Det jeg vil si er at han vasket seg på en utfordrende måte, sa mannen som arbeider som lærer i grunnskolen.

Da han noen måneder senere hørte om at det skulle ha blitt begått et overgrep mot en sju år gammel gutt på Sotra i september det året, meldte han ifra til lensmannen på Askøy om hva han hadde opplevd i svømmehallen før sommeren. Han ble avhørt, men hørte aldri noe mer.

– Show-off

I Follo tingrett torsdag fortalte mannen at han hadde sett den tiltalte bergenseren i alt seks ganger i forbindelse med at han hver fredag tok med barna på svømming i Askøyhallen eller i Radøyhallen, begge utenfor Bergen. Hver gang møtte han den tiltalte 57-åringen alene inne i dusjen eller i badstuen.

Familiefaren reagerte på måten mannen oppførte seg på.

– Første gangen jeg så ham var det så vidt jeg husker bare jeg og han som var voksne der. I motsetning til de fleste andre som vasket seg, sto han vendt ut mot de andre dusjene. Det var nesten litt show-off for de andre som var der. Og på den tiden av dagen var det mest barn der, sa mannen i retten.

Plukket ut bilde

I retten har den tiltalte fortalt at han reiste rundt på lokale badehaller for å dusje og ta badstue etter at han gikk turer i området. Han er beskyldt for å ha voldtatt en sju år gammel gutt på en skole på Sotra i 1999, men nekter straffskyld for dette. Han har også anmeldt gutten, som i dag er 17 år, for falsk forklaring.

I avhør med politiet i 1999 plukket Askøy-mannen ut den tiltalte 57-åringen med en gang. Politiadvokat Jorid Kile Berg lurte på om det var den samme mannen som sitter på tiltalebenken i Follo tingrett.

– Ja. Han har forandret seg i løpet av årene, men det er han jeg plukket ut på bildene den gang. Det er nok det, svarte 51-åringen. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus