Buenos Aires kan få gigantskyskraper

Denne skyskraperen på 1000 meter kan stå ferdig i 2016 i Argentinas hovedstad Buenos Aires. Fotoillustrasjon: grupotorcello.com.ar.
Denne skyskraperen på 1000 meter kan stå ferdig i 2016 i Argentinas hovedstad Buenos Aires. Fotoillustrasjon: grupotorcello.com.ar.

<pArgentinas hovedstad kan få en kilometerhøy skyskraper drevet av solcellepanel og egen vindpark.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(ABC Nyheter): En tusen meter høy skyskraper formet som en DNA-spiral er under planlegging i Argentinas hovedstad Buenos Aires.

Skyskraperen er en del av en større utbygging i viken Río de la Plata, rett utenfor bysentrum, hvor seks plattformer vil omkranse det høye tårnet. Plattformene vil ha en grunnflate på tilsammen 40.000 kvadratmeter og bli tilknyttet den argentinske hovedstaden gjennom et fem kilometer lang viadukt.

Den nye bydelen, som har fått navnet Buenos Aires Forum, vil bestå av hoteller, boliger, kontorer samt nærings- og rekreasjonsområder. 400 solcellepaneler og en betydelig vindpark skal sikre at området blir selvforsynt med elektrisitet.

Tilsammen 120.000 innbyggere kan få sitt hjem i bydelen.

Den kilometerhøye skyskraperen skal ha 200 etasjer på tilsammen 850.000 kvadratmeter. Ifølge prosjektets hjemmeside vil skyskraperen blant annet inneholde flere luksusleiligheter med fantastisk utsikt over den argentinske hovedstaden og området rundt.

Argentinas høyeste bygning i dag er den 170 meter høye El Faro.

Planen er å starte konstruksjonen neste år, med en antatt ferdigstillelse i 2016.

Den totale prisen for den nye bydelen er anslått til å være rundt 19 milliarder kroner.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus