Abdullah anerkjenner ikke Karzais legitimitet

Afghanistans tidligere utenriksminister Abdullah Abdullah anerkjenner ikke president Hamid Karzais legitimitet. Foto: REUTERS/SCANPIX
Afghanistans tidligere utenriksminister Abdullah Abdullah anerkjenner ikke president Hamid Karzais legitimitet. Foto: REUTERS/SCANPIX

<pAfghanistans president Hamid Karzai planlegger å presentere sin nye regjering om tre uker. Opposisjonslederen Abdullah Abdullah gjør det klart at han ikke anerkjenner Karzais legitimitet.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Karzai ble erklært som gjenvalgt president etter at Abdullah trakk seg fra andre valgomgang og denne ble avlyst. Karzai har lovet å danne en bred regjering der ingen skulle holdes utenfor.

– Regjeringen presidenten tenker på, er en som har spesielt plass til eksperter, utdannede og profesjonelle mennesker, sa Karzais talsmann Siyamak Herawi onsdag. Ministre fra den gamle regjeringen som har gjort en god jobb, vil også få være med, ifølge Herawi, som sier Karzai vil legge regjeringen fram om tre uker.

Karzai har samlet støtte fra ledere for etniske grupper og regionale maktpersoner. USA og andre frykter derfor krigsherrer vil bli lønnet for støtten med posisjoner i regjeringen.

Om utfordreren Abdullah skulle bli tilbudt en plass i den nye regjeringen, slik at den framstår som mer samlende, er det lite som tyder på at Abdullah vil takke ja.

Abdullah mener det var grunnlovsstridig av den statlige valgkommisjonen å gjenoppnevne Karzai for en ny periode.

– Denne beslutningen har ikke noe juridisk grunnlag, sier Abdullah.

Abdullah stiller spørsmål ved Karzais løfte om å bekjempe korrupsjon.

– En regjering uten legitimitet kan ikke bekjempe korrupsjon, sier Abdullah.

– En regjering som kommer til makten uten folkets støtte, kan heller ikke bekjempe terrortrusselen, arbeidsledighet, fattigdom eller hundrevis av andre problemer, sier han. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus