Skaun-drapet: Dødsårsaken var kvelning

<pDen 15 år gamle Oda Moe døde av kvelning, viser den foreløpige obduksjonsrapporten etter drapet i Skaun.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oda Moe ble drept søndag. En 18 år gammel mann har tilstått drapet. Han er siktet for forsettlig drap og ble tirsdag varetektsfengslet i fire uker. Politiadvokat Helene Harsvik i Sør-Trøndelag politidistrikt opplyser til NTB at politiet har bedt Sør-Trøndelag tingrett oppnevne to psykiatrisk sakkyndige – Andreas Hamnes og Kirsten Rasmussen – til å foreta judisiell observasjon av den drapssiktede 18-åringen.

Politiet har ikke foretatt nye avhør av siktede etter avhøret natt til mandag. Der tilsto han å ha drept Oda Moe, og han ga en forklaring som ligger til grunn for siktelsen forsettlig drap. Minstestraffen for en slik forbrytelse er seks års fengsel.

Ukjent motiv

Det har tidligere vært antydet at siktelsen kan bli utvidet til overlagt drap, som har en strafferamme på inntil 21 års fengsel. Spørsmålet om å utvide siktelsen vil bli vurdert først når etterforskningen er avsluttet, sier Harsvik.

Politiet har foreløpig ikke gitt opplysninger om noe motiv for drapet. Det vil bli foretatt nye avhør av 18-åringen, men foreløpig er det ikke fastsatt dato for et nytt avhør.

Vitneavhør

Det er foretatt vitneavhør av en rekke personer i 18-åringens familie og omgangskrets, og andre som kan ha opplysninger av betydning for saken.

Helene Harsvik opplyser at politiet tar sikte på å avslutte etterforskningen og gi en innstilling om tiltalespørsmålet til Trøndelag statsadvokatembeter før nyttår. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus