Gjør et kupp til smuglerpris

KUPP? Dette er noen av varene du kan skaffe deg i tollauksjonen denne uka. (Foto: Tollvesenet)
KUPP? Dette er noen av varene du kan skaffe deg i tollauksjonen denne uka. (Foto: Tollvesenet)

<p- Vi selger uansett til høystbydende, sier Erik Normann-Olsen i Tollvesenet.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(ABC Nyheter): Flatskjermer til 2000 kroner, 100 hestekrefters påhengsmotorer til 3 kroner og over tusen klesplagg til en femmer.

Tollregionen Øst-Norge auksjonerer i disse dager bort sine beslaglagte gjenstander på internett. Og seksjonsleder Erik Normann-Olsen sier til ABC Nyheter at høystbydende får tilslaget uansett.

- Tidligere har vi hatt minstebud på enkelte varer, men ikke denne gangen, sier Normann-Olsen.

Auksjonen er den andre i 2009. Normann-Olsen forteller at antallet auksjoner avhenger av hvor mange varer som blir beslaglagt.

- Vi auksjonerer bort gjenstander og konkrete ting. Det er både nye ting som ligger i originalemballasje, og det kan være veldig gamle møbler, for eksempel, sier han.

Han forteller om en spesiell hendelse ved siste auksjonen. En kunde kjøpte en fullstendig kjøkkeninnredning til 8800 kroner.

- Det var masse overskap, underskap, benkeplater og sånt. Han som fikk tilslaget var veldig fornøyd, sier Normann-Olsen.

- Kommer varene også opp i markedspris?

- Det er både og. Vi har hatt eksempler på gode kupp, som kjøkkeninnredningen, og veldig attraktive varer som har gått til markedspris og vel så det. Det er avhengig av markedet til enhver tid, sier Normann-Olsen.

Hvis du ønsker å sjekke ut auksjonen kan du klikke her. Auksjonen varer til søndag 8. november. Alle inntektene fra auksjonen går i statskassa.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus