– Mette-Marits bror blir Hanssens sjef

<pPer Høiby blir adm. dir. i First House og Bjarne Håkon Hanssens sjef. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Per Høiby blir administrerende direktør i det omstridte PR-selskapet First House som Bjarne Håkon Hanssen skal begynne å jobbe i.

– Jeg gleder meg til å ta fatt på oppgaven med å lede det kompetansemiljøet som er under etablering, sier Per Høiby.

Den 47-årige Høiby har tidligere vært adjutant hos kongen og militærrådgiver for daværende forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen. Høiby kom til JKL fra Forsvaret i 2006. Han er sønn av avdøde Sven O. Høiby og storebror til kronprinsesse Mette-Marit.

Et internt notat som Aftenposten.no har tilgang til, viser at First House-gründer Bjørn Richard Johansen i lengre tid har ønsket Høiby i rollen som leder for First House.

– Vi ser fram til å få Per Høiby på laget. Han har bevist gjennom å skape resultater i JKL at han er flink til å lede kompetansebedrifter og skape gode og effektive selskapsstrukturer, sier Johansen.

Høiby går til sjefsjobben i et selskap som lenge før det er kommet i gang, er under kraftig kritikk. Ikke minst er det tidligere Ap-statsråd Bjarne Håkon Hanssens overgang til First House som har satt sinnene i kok hos flere. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus