Norge ber WHO om svineinfluensahjelp

<span style="widows: 2; text-transform: none; text-indent: 0px; border-collapse: separate; font: medium 'Times New Roman'; white-space: normal; orphans: 2; letter-spacing: normal; color: #000000; word-spacing: 0px; -webkit-border-horizontal-spacing: 0px; -webkit-border-vertical-spacing: 0px; -webkit-text-decorations-in-effect: none; -webkit-text-size-adjust: auto; -webkit-text-stroke-width: 0px" class="Apple-style-span"><span style="border-collapse: collapse; font-family: verdana, arial, helvetica, sans-serif; color: #333333; font-size: 11px; -webkit-border-horizontal-spacing: 2px; -webkit-border-vertical-spacing: 2px" class="Apple-style-span">WHO-sjefen Margaret Chan. Foto: Scanpix</span></span>
WHO-sjefen Margaret Chan. Foto: Scanpix

<pNorge har tatt kontakt med WHO for en gjennomgang av det norske pandemiarbeidet.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Onsdag meldte VG at helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap) skal ha sendt et brev til toppsjefen i legemiddelfirmaet GlaxoSmithKline. I brevet skal hun ifølge avisen ha skrevet:

– Influensapandemien sprer seg nå raskt gjennom landet og tettbebodde strøk har til nå blitt hardest rammet. Sammenlignet med andre europeiske land har vi en høyere dødsrate, til den grad at WHO har uttrykt bekymring og har tatt kontakt med våre helsemyndigheter for å tilby assistanse.

Men det stemmer ikke at WHO har tatt kontakt med norske helsemyndigheter, får NTB opplyst.

– Det er Norge som har tatt kontakt med pandemiansvarlig i WHO får å få en gjennomgang av det norske pandemiarbeidet så langt. Vi spurte om de kunne sende folk hit dersom det var behov for det, nå eller senere. Vi har en løpende dialog med dem. Det var vi som kontaktet dem, sier helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap) til NTB.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus