Mer ros til Nesbø

GODE KRITIKKER: Jo Nesbø høster ros i USA for sin krimroman Sorgenfri. (Foto: Scanpix)
GODE KRITIKKER: Jo Nesbø høster ros i USA for sin krimroman Sorgenfri. (Foto: Scanpix)

<pDet amerikanske bransjebladet Publisher’s Weekly har plukket ut årets beste bøker. En av de utvalgte er Jo Nesbøs «Sorgenfri». </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PW er USAs største og mest tradisjonsrike bransjeblad for litteratur, og anmelder ifølge Wikipedia årlig rundt 7000 bøker. Nå har magasinet påtatt seg oppgaven å plukke ut årets 100 beste av totalt 55.000 utgitte bøker i USA.

«Sorgenfri» på Top20

20 skjønnlitterære bøker er tatt med på Top 100-listen, og blant disse gjenfinnes Jo Nesbøs krimroman «Sorgenfri» fra 2002. I engelsk språkdrakt har den fått tittelen «Nemesis» og er ifølge PW «en overveldende krimhistorie av den norske forfatteren».

Da PW anmeldte «Sorgenfri» for snaut ett år siden (de har som politikk å alltid anmelde bøker én måned eller to før de er på det amerikanske markedet) konkluderte anmelderen med at Nesbø er en ekspert på å bygge krimplot og at «Sorgenfri» vil «etterlate amerikanske lesere som roper på mer fra den norske forfatteren».

Ingen andre norske eller skandinaviske titler kom med på PWs toppliste for 2009.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus