– Drillo blir landslagssjef

<div>Landslagstrener Egil Drillo Olsen tok mandag ut lanslagstroppen til privatlandskampen mot Sveits I Geneve 14 november. Nå er det klart at han fortsetter. Foto: Morten Holm / Scanpix.</div><div><br></div>
Landslagstrener Egil Drillo Olsen tok mandag ut lanslagstroppen til privatlandskampen mot Sveits I Geneve 14 november. Nå er det klart at han fortsetter. Foto: Morten Holm / Scanpix.

<pNorges Fotballforbund har bestemt seg. Egil Olsen er ønsket videre som norsk landslagssjef.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter det NRK erfarer er partene i sluttforhandlinger om kontrakten som gjør at Drillo også vil lede Norge i den kommende EM-kvalifiseringen.

En hemmelighetsfull Drillo-rådgiver Gunnar Martin Kjenner vil ikke kommentere opplysningen.

– Jeg kan ikke kommentere det, sier Kjenner.

TV2 melder tirsdag kveld at Drillo er enig med NFF om en fleksibel kontrakt frem til EM 2012. Årslønnen skal være på mellom to og 2,5 millioner kroner.

Kanalen skriver også at Drillo er tenkt som løsning frem til FCK-trener Ståle Solbakkens nåværende kontrakt går ut i juli 2011.

Mandag uttalte Egil Olsen til NRK at han var forberedt på at både ham selv – og Stabæks Jan Jönsson kunne få jobben.

Nå skal toppfotballsjef Nils Johan Semb ha levert sin innstilling til styret i Norges Fotballforbund – og 67 år gamle trenerveteranen er hans valg.

Ikke lenge etter at saken om Drillos ansettelse som landslagssjef ble kjent sendte fotballforbundet ut en pressemelding hvor de sier de vil presentere den nye permanente løsningen. Dette skjer på Ullevaal stadion klokken 18.30 i kveld.

Nesten VM

Drillo tok over Norge i februar i år - som en midlertidlig løsning - og fikk en kanonstart med 1-0 borte mot giganten Tyskland. Hovedmålet var imidlertid å rette opp den skjeve starten landslaget hadde fått under Åge Hareide i VM-kvaliken til mesterskapet i Sør-Afrika neste sommer.

Men det lyktes han ikke med.

Norge endte som dårligste toer og mistet plassen om retten til å spille play off for de fire siste plassen fra Europa til neste års mesterskap.

Svenske Jan Jönsson var i samtaler med Nils Johan Semb om den ledige jobben, men valget til toppfotballsjefen skal etter sigende nå ha falt på mannen som førte landslaget til to VM-sluttspill på 90-tallet, USA-VM i 1994 og i Frankrike fire år senere.

Egil Drillo Olsen har ikke besvart ABC Nyheters henvendelser i ettermiddag for å få bekreftet om han blir en permanent løsning.

Heller ikke Stabæks Jan Jönsson har svart ABC Nyheter for en kommentar i saken.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus