18-åringer dømt for voldtekt og voldtektsforsøk

<pTo 18 år gamle menn er i Sarpsborg tingrett dømt til henholdsvis tre år og to år og seks måneder i fengsel for voldtekt og voldtektsforsøk av ei 15 år gammel jente.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 15 år gamle jenta ble voldtatt ved Hygga i Sarpsborg i Østfold den 19. april i år, skriver nettutgaven til Sarpsborg Arbeiderblad.

Den eldste av de dømte fikk tre års fengselsstraff for voldtekt og seksuell omgang med barn under 16 år.

– Retten finner det bevist at tiltalte som edru forsto at det gjennomførte samleiet fra fornærmedes side ikke var frivillig, står det i dommen fra Sarpsborg tingrett.

Den yngste av de dømte, som var 17 år på gjerningstidspunktet, ble dømt til to år og seks måneder i fengsel for voldtektsforsøk og forsøk på seksuell omgang med barn under 16 år.

Tingretten mente guttene samarbeidet om overgrepene, noe som var skjerpende for straffeutmålingen. 18-åringene er også dømt til i fellesskap å betale 120.000 kroner i oppreisning til jenta.

Forsvarerne til 18-åringene opplyser at dommen for begge de domfelte vil bli anket. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus