Vitne forteller om mulig Orderud-motiv

Privatetterforskeren Tore Sandberg leverte mandag en delbegjæring til Gjenopptakelseskommisjonen. Foto: Scanpix
Privatetterforskeren Tore Sandberg leverte mandag en delbegjæring til Gjenopptakelseskommisjonen. Foto: Scanpix

<pEt vitne forteller til NRK Brennpunkt at motivet bak Orderud-drapene kan være at ekteparet Anne Orderud Paust og Per Paust hadde farlige oppdrag for etterretningstjenesten.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Per Pausts fetter Tore Taraldsen forteller til NRK at fetteren på en båttur i august 1998 fortalte om oppdragene. Paust fortalte også om at ekteparet var utsatt for to attentatforsøk.

– Han fortalte da at begge hadde oppdrag som kan være farlige, sier Taraldsen til NRK.

Stortingets kontrollutvalg for den hemmelige tjenesten har på bakgrunn av dette iverksatt en gransking av ekteparet Pausts forbindelse til E-tjenesten.

Anne Orderud Paust og hennes foreldre Kristian Magnus og Marie Orderud ble drept natt til pinseaften 1999.

Hevder Anne var hovedmålet

Orderud Pausts bror, Per Kristian Orderud, hans kone Veronica Orderud, Veronicas søster Kristin Kirkemo og hennes tidligere kjæreste Lars Grønnerød ble dømt for medvirkning til trippeldrapet.

Privatetterforskeren Tore Sandberg kjemper for å få saken gjenopptatt på vegne av Per Kristian og Veronica Orderud. Han har hevdet det var Anne Orderud Paust som var hovedmålet og ikke Pers far, slik aktoratet har hevdet i retten.

Både Anne Orderud Paust og hennes foreldre forklarte i avhør at de to attentatforsøkene hun var utsatt for året før drapet, kunne ha sammenheng med en strid om gården mellom faren og Per Orderud.

– Navngir person

Privatetterforskeren Tore Sandberg leverte mandag en delbegjæring til Gjenopptakelseskommisjonen. Den inneholdt ifølge VG navnet på en person Sandberg mener deltok under drapene på Orderud gård.

– Delbegjæringen tar for seg et annet motivbilde enn gårdskonflikten, sier Sandberg til avisen.

– Jeg har delvis vært i utlandet for å innhente informasjon til begjæringen og det er knyttet til Balkan. Vi snakker om en kobling mellom dette Balkan-miljøet og flere aktører i Orderud-saken, sier Sandberg.

Etter det VG kjenner til, skal det dreie seg om en person fra Balkan som var bosatt i Norge da drapene fant sted. Denne personen skal nå være død. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus