Hellbillies og Ane Brun hedret

VANT: Ane Brun mottok Rolf Gammleng-prisen for sine viser. (Foto: Scanpix)
VANT: Ane Brun mottok Rolf Gammleng-prisen for sine viser. (Foto: Scanpix)

<pEtter et vanskelig år smilte endelig lykken til Hellbillies, da de sammen med flere fremstående norske artister ble tildelt Rolf Gammleng-prisen.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er artig for oss å få denne prisen akkurat i år - det har vært et litt spesielt år, sa Hellbillies' Arne Moslåtten, med hentydning til vokalist Aslag Haugens sceneulykke i sommer som spolerte bandets høstturné.

- Personlig er jeg veldig takknemlig for i det hele tatt å stå her og motta denne prisen, tilføyde Haugen selv.

- På et tidspunkt tidligere i sommer var ikke det noen selvfølge.

Nå planlegger bandet etter eget utsagn både ny plate og «en lang turné» til sommeren.

Fra musikere til musikere

Rolf Gammleng-prisen deles hvert år ut av Fond for utøvende kunstnere, til åtte musikere, en danser og en skuespiller. I år ble det delt ut 40 000 kroner hver til Ane Brun (i klassen for viser), Håkon Austbø (klassisk), Finn Sletten (jazz), Malika Makouf Rasmussen (åpen klasse) og de to studiomusikerne Dorthe Dreier og Kåre Vestrheim. Også skuespiller Monna Tandberg og danseren Richard Suttie fikk pris.

- Dette er en pris som har høy status i miljøet. Den er spesielt artig å få fordi det er musikere og kolleger som bestemmer hvem som skal få den, sa Arne Moslåtten.

Prisen deles ut av fondets styre, etter forslag fra utøverorgansisasjoner og plateselskap.

Veteranpris til Jahn Teigen

Årets veteranpris gikk til Jahn Teigen, for alle hans soloutgivelser siden debuten i 1975. Teigen har tidligere mottatt prisen i kategorien pop, og i sin begrunnelse la juryen vekt på bredden i Teigens karriere, som rockemusiker, komiker, musikalartist og Grand Prix-ikon. Nettopp dét var mottakeren takknemlig for:

- Å få priser er noe jeg egentlig ikke liker, men akkurat denne er litt spesiell. Den har med hele virksomheten min å gjøre, gjennom alle år, sier Teigen.

Han fikk prisen overrakt av kulturminister Anniken Huitfeldt.

- På en gjennomsnittlig norsk fest etter klokka ti-elleve tror jeg denne artisten har norgesrekord som den som synges mest, sa hun.

Tidligere vinnere i kategorien inkluderer Nora Brockstedt, Erik Bye, Egil Monn-Iversen, Arne Bendiksen, Inger Lise Rypdal, Knutsen og Ludvigsen, Odd Børretzen og Åge Aleksandersen.

Ane Brun var på grunn av turné ikke til stede for å motta sin pris, men stedfortrederen videreformidlet at Brun var «veldig stolt og glad».

Personvernpolicy