– Karadzic møter i retten tirsdag

<pFolkemordtiltalte Radovan Karadzic vil møte i retten tirsdag, opplyser to av hans rådgivere.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tidligere bosnisk-serbiske lederen vil imidlertid ikke møte i retten mandag, ifølge rådgiverne.

Saken mot Karadzic ble innledet i FNs krigsforbryterdomstol i forrige uke, uten at den tiltalte selv møtte opp. Grunnen er, ifølge rådgiverne, at Karadzic mener han ikke har fått god nok tid til å forberede seg.

Mandag skal aktoratet legge fram sine kommentarer til de 11 punktene i tiltalen mot Karadzic, som på 1990-tallet var president i den bosnisk-serbiske statsdannelsen Republika Srpska. Han er tiltalt for folkemord, krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten.

Han anklages blant annet for å ha stått bak massakren på opp til 8.000 muslimske gutter og menn i byen Srebrenica i 1995. Karadzic skal ifølge tiltalen også ha vært hovedansvarlig for den blodige beleiringen av den bosniske hovedstaden Sarajevo fra 1992 til 1995. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus