Sov med våpen i sengen

<strong>I RETTEN:</strong> Det manglet ikke på medieinteresse i Folle tingrett. Foto: Scanpix
I RETTEN: Det manglet ikke på medieinteresse i Folle tingrett. Foto: Scanpix

<pLommemann-tiltalte Erik Andersen har i avhør forklart at han sov med våpen i sengen de siste to ukene før han ble pågrepet.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fakta om lommemannsaken

* Politiet mener én mann, «lommemannen», har forgrepet seg på nærmere 160 gutter siden 1970-tallet.

* Mannen skal blant annet ha klippet vekk fôret i bukselommene sine, bedt gutter om å finne bilnøklene hans i lomma og på den måten fått barna til å beføle ham.

* 11. januar 2008 ble en 57 år gammel mann fra Bergen pågrepet, mistenkt for å være den såkalte lommemannen.

* Politiet skal ha DNA-bevis mot mannen og har blant annet beslaglagt bukser uten lommefôr fra mannens hjem.

* Tiltalen ble offentliggjort mandag 24. august. Den omfatter overgrep mot 66 unge gutter. To av tiltalepunktene gjelder voldtekt.

* Det er satt av fem måneder til rettssaken, som starter 2. november i Follo tingrett i Ski. (©NTB)

57-åringen ble pågrepet i januar i fjor. Han hadde på seg en ladd pistol da han ble pågrepet. I sengen hans fant politiet en revolver og bokser med pepperspray.

I politiavhør har mannen forklart at han sov med våpen i sengen de siste to ukene før han ble arrestert, skriver Bergens Tidende. Det ble også funnet flere våpen rundt om i huset hans og på arbeidsplassen hans.

Et tørt sted

Etterforskerne reagerte på bevæpningen og mener ifølge avisen den kan ha sammenheng med at mannen forsto at nettet var i ferd med å snøre seg sammen rundt ham.

I avhør har han imidlertid forklart at han hadde våpen i sengen for å ta vare på dem på et tørt sted, samt for å unngå at de skulle få riper.

Den såkalte lommemannen er tiltalt for overgrep og overgrepsforsøk mot 66 gutter og en rekke brudd på våpenloven. Rettssaken mot ham startet i Follo tingrett mandag.

Tidlig ute

En halv time før rettssaken skulle starte, ankom den tiltalte Follo tingrett.

Etter at aktor, statsadvokat Per Egil Volledal, er ferdig med å lese opp tiltalen og den omfattende vitnelisten i saken, vil 57-åringen fra Bergen starte med å fortelle retten om sin egen oppvekst og bakgrunn.

– Etter forholdene takler han det greit. Han har jo ikke fortalt sin historie for så mange mennesker før, sa forvarer Gunhild Lærum til pressen som var møtt opp.

Forsvareren har snakket med den 57 år gamle klienten gjennom hele helgen før den fem måneder lange rettssaken startet. Påtalemyndigheten har tatt ut tiltale om at tobarnsfaren fra Bergen har begått eller forsøkt å begå seksuelle overgrep mot 66 unge gutter. Det er sagt at mannen vil erklære straffskyld på om lag 20 av 74 punkter i tiltalen når retten settes. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus