Given reddet Man City

REDNINGEN: Her redder Shay Given straffen fra Birmingham - og poenget for Manchester City. Foto: Scanpix.
REDNINGEN: Her redder Shay Given straffen fra Birmingham - og poenget for Manchester City. Foto: Scanpix.

<pDet ble en fartsfylt batalje på St. Andrews mellom Birmingham og Manchester City. At det endte 0-0 kan bortelaget takke keeper Shay Given for. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BIRMINGHAM-MANCHESTER CITY 0-0:

(ABC Nyheter) Birmingham viste gode takter på hjemmebane mot hardtsatsende Manchester City. Med entusiasme og godt tempo gikk de til verket. Manchester City skapte også sine sjanser, men skuffet totalt sett.

Manchester City kom også fra et skuffende resultat mot Fulham sist da en 2-0 ledelse ble til 2-2. Birmingham tok med seg selvtillitt fra sin seier mot Sunderland forrige helg.

Birmingham stormet i angrep

Og det var tydelig at det var Birmingham som var sterkest fra start. Etter ni minutter kom Christian Benitez seg fri og fikk skutt fra 16 meter. Ballen var innom både Kompany og Given før den klinket i stolpen.

To minutter senere var de på farten igjen, og på ny var det spissen Benitez som kom seg løs fra motstanderens forsvarere. Han kom alene med Shay Given, men keeperen var kjapt ute og fikk stoppet forsøket.

I det hele tatt var Birmingham svært imponerende og full av fart den første perioden av kampen og Manchester Citys forsøk var spede og relativt ufarlige.

Bortelaget tok over

Det skulle gå nesten 20 minutter før de svartkledte fra Manchester kom til sin første ordentlige sjanse. Shaun Wright-Phillips sendte avgårde et overraskende skudd mot Maik Taylor i Birmingham-buret. Skuddet kom rett på keeperen, men han ga likevel en skummel retur. Heldigvis for hjemmelaget fikk forsvaret klarert. Etter dette kom Manchester-laget stadig bedre med i kampen.

Med en halvtime unnagjort var Wright-Phillips på farten igjen. Med stor fart ledet han an en kontring for bortelaget og la ballen ut til Santa Cruz i feltet. Fra kort hold ble avslutningen til spissen såvidt blokkert til corner.

Omgangens siste mulighet kom til Birmingham etter 43 minutter. Et godt skudd fra Lee Bowyer ble reddet av Given, som også såvidt fikk kastet seg ned og plukket returen foran et scoringsklart Birmingham-bein.

Given reddet straffe

Ti minutter ut i andre omgang fikk Birmingham tidenes mulighet til å gå i føringen. Nigel de Jong handset i feltet og dommer Mike Dean pekte på straffemerket. Men skuddet fra James Mcfadden ble reddet mesterlig av Shay Given. Like etter fikk McFadden gult kort og ble byttet ut.

Birmingham ga ikke opp etter missen og kampen kunne vippet begge veier. Begge lagene prøvde det de kunne for å gå framover på banen. Camerone Jerome skapte to gode sjanser for Birmingham, mens Joleon Lescott og Carlos Tevez satte Maik Taylor på prøve i den andre enden av banen.

Men ettersom omgangen skred videre ble det mer og mer tydelig at tempoet hadde tappet mange av spillerne for krefter. Angrepene ble færre og spillerne tok ikke mange sjanser.

Ikke før kampen var inne på overtid. Da befant innbytter Kevin Phillips seg plutselig alene med ballen i beina i straffefeltet, men han fikk ikke summet seg nok før han ble taklet av Manchester Citys forsvarsrekke.

Et halvt minutt før de seks tilleggsminuttene var omme valgte Barry Ferguson å gjøre tidenes viljehands å få sitt andre gule for dagen, men de siste sekundene klarte Birmingham seg med ti mann. Dermed endte det hele med 0-0, et greit resultat ut fra spill og sjanser.

Personvernpolicy