Meny

Trafikkaos for Islands siste Big Mac

Lange køer for å få burger på McDonalds i Reykjavik.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fra søndag av er McDonald’s en saga blott på Island. Men fortvil ikke, en ny hamburgerkjede er alt på vei inn i lokalene.

Lange køer, larmende kunder og trafikkaos var det som møtte folk da de tok turen til McDonald’s for å få seg en siste Big Mac før nedleggelsen ved midnattstid lørdag kveld.

Allerede søndag åpner hurtigmatkjeden Metro med brask og bram i McDonald’s gamle lokaler. Åpningen blir markert med gratis hamburger til alle som heter David, skriver den islandske nettavisa mbl.is.

For islendingene er dette en kjent jippo: Det samme tilbudet ble gitt da Islands daværende statsminister David Oddsson fikk æren av å åpne den første McDonald’s-restauranten på Island i 1993.

Ifølge franchiseselskapet som har drevet McDonald’s-restaurantene på Island, skyldes nedleggelsen økte kostnader som følge av endringer i kronekursen samt høye tollsatser.

McDonald’s har hatt tre restauranter på Island. Alle tre blir nå overtatt av Metro.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus