Stjernespissene avgjorde for Man Utd

GOD: Dimitar Berbatov hadde mange forsøk før avslutningen endelig satt i mål lørdag kveld. Og scoringen kom på nydelig vis. Foto: Scanpix.
GOD: Dimitar Berbatov hadde mange forsøk før avslutningen endelig satt i mål lørdag kveld. Og scoringen kom på nydelig vis. Foto: Scanpix.

<pManchester United tok en fortjent og kontrollert seier mot Blackburn på hjemmebane lørdag kveld. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

MANCHESTER UNITED-BLACKBURN 2-0:

(ABC Nyheter) Dimitar Berbatov kronet en god kamp med en fantastisk scoring ti minutter ut i den andre omgangen. Han vippet opp ballen til seg selv, vendte rundt og hamret kulen i nettet bak Paul Robinson.

Få minutter før full tid avgjorde Wayne Rooney definitivt kampen da han la på til 2-0.

Rolig start

Kampen på Old Trafford startet rolig og det skjedde lite det første knappe kvarteret. Men etter 13 minutter lekte Berbatov seg med en utsøkt pasning mot Valencia som plutselig befant seg alene med Paul Robinson. Avslutningen var ikke spesielt bra og en god sjanse var sløst bort.

Kampen utviklet seg videre uten mange store sjanser, men med tilløp til muligheter for begge lag. Det var uansett Manchester United som kom til det neste gode forsøket.

Da en halv time var spilt kom Berbatov seg i god posisjon og skulle klinke til mot sin tidligere lagkompis Robinson, men Gael Givet kom inn og blokkerte i siste liten. Nå var Berbatov i begivenhetenes sentrum og like etter avsluttet han med hodet. Ballen gikk via bakken og over Robinson som måtte kaste seg for å slå til corner.

Fem minutter før pause fikk United en scoring annulert for offside. Nani spilte til Wayne Rooney som fant sentrale Dimitar Berbatov. Bulgareren scoret sikkert, men dommeren blåste korrekt av situasjonen for offside på Rooney i trekket før.

Omgangen ble dermed blåst av uten scoringer, men med et klart overtak til hjemmelaget.

Berbatovs kunstscoring

Ti minutter ut i andre omgang gikk det som det måtte. United tok ledelsen og Berbatov var målscorer. Etter at han hadde stanget mot Blackburn-målet i 55 minutter kunne han endelig juble. Evra slo et hardt og lavt innlegg inn i feltet. Der vippet Berbatov ballen opp med ryggen mot mål, vendte seg rundt og skjøt kontant i nettet ved Robinsons høyre stolpe. Det var en vakker scoring fra superspissen.

Like etter kom Morten Gamst Pedersen inn for Blackburn som hadde skapt svært lite på Old Trafford.

Men med ledelsen i boks og et uoppfinnsomt Blackburn-lag på motsatt banehalvdel skjedde det ikke all verdens på sjansefronten. United hadde kontroll og nyankomne Obertan og Rooney fikk begge halvsjanser som ikke ble utnyttet godt nok.

Kjempebom

Åtte minutter før full tid burde det stått 2-0. Valencia slo et innlegg mot Owen som lot ballen gå til bedre plasserte Obertan. Han skulle bare sette ballen greit i nettet, men unggutten skjøt utenfor.

Men da den yngre og urutinerte garde bommet viste Rooney vei. Etter 86 minutter la Anderson inn fra venstre og der kom Rooney løpende og avsluttet flott i steget til 2-0.

På overtid satt Kalinic ballen i mål for Blackburn, men ble avvinket feilaktig for offside.

Dermed kom Manchester United tilbake etter tapet for Liverpool sist, mens Blackburn gikk på en ny smell og klamrer seg til 17. plassen - like over nedrykksstreken.

Personvernpolicy