Meny

Hanssen vil følge karanteneregler

Tidligere helse- og omsorgsminister Bjarne Håkon Hanssen sier at han vil følge regelverket til karanteneutvalget.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere helse- og omsorgsminister Bjarne Håkon Hanssen (Ap) understreker at han vil følge regelverket til karanteneutvalget til punkt og prikke. First House tilbakeviser at de har stilt leilighet til disposisjon for ham.

– Jeg har ikke begynt i First House ennå. Derfor har jeg ikke informert karanteneutvalget, men jeg skal gjøre det, sier han til Dagens Næringsliv.

Hanssen har fått mye kritikk for at han går over til PR-bransjen etter 18 år som politiker.

Som svar på kritikken, sier Hanssen at han er glad for at det finnes et regelverk. Ifølge regelverket skal erklæringer om jobbskifte meldes til karanteneutvalget tre uker før vedkommende kan begynne i ny jobb.

– Det kan ikke være ulovlig å fortelle at man skal få seg ny jobb, sier han.

First House tilbakeviste lørdag påstander om at selskapet har stilt en leilighet til disposisjon for Hanssen i Oslo.

Leide selv i samme gård

Ifølge Adresseavisen har Hanssen disponert en leilighet i byråets lokaler. Jan-Erik Larsen i First House sier at Hanssen selv har leid en hybel av samme gårdeier som selskapet han skal begynne i leier lokaler av.

– Han har dermed et forhold til gårdeieren, ikke oss, sier Jan-Erik Larsen i selskapet til NTB.

I en pressemelding lørdag understreker selskapet at de gjorde Adresseavisen oppmerksom på dette før artikkelen ble publisert.

Gårdeier Lars O. Løseth bekrefter overfor NTB at Hanssen har en avtale direkte med ham om leie av en av hyblene i 2. etasje i bygget.

Korttidsleie

Hybelen består av to rom som deler kjøkken og bad med to andre hybler.

– Vi inngikk en avtale i begynnelsen av oktober om at han skulle disponere den fram til 1.1. 2010, med mulighet for å flytte ut tidligere. Det ble laget en korttidskontrakt fordi det pågår ombygging i gården i forbindelse med at First House skal inn som leietaker, sier Løseth.

– Så Hanssen har betalt leie direkte til deg?

– Dette er en nyinngått kontrakt, så jeg har ikke sjekket ennå om pengene har kommet inn. Men jeg forutsetter at han kan betale for seg, sier Løseth til NTB.

Dersom selskapet hadde stilt leiligheten til disposisjon, kunne det skapt flere problemer for Hanssen.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus