Høydramatisk da Fulham slo Liverpool

VANTRO: Jamie Carragher trodde ikke sine egne øyne da også han ble utvist mot Fulham. Foto: Scanpix.

<pLiverpool gikk på sitt sjette tap på de siste syv kampene i alle turneringer da Fulham ble for sterke i London. Erik Nevland scoret det ene målet, og like etter fikk Liverpool to kjappe røde kort. </p

FULHAM-LIVERPOOL 3-1:

(ABC Nyheter) Fulham tok en ufortjent ledelse etter 24 minutter mot Liverpool. Bobby Zamora bredsidet inn et pent innlegg fra Damien Duff etter at Liverpool hadde hatt en avslutning i tverrliggeren like før.

Kampen var relativt kjedelig fram til Fernando Torres valgte å ta saken i egne hender. Han smalt inn en volley-kanon fra 17 meter, totalt utagbart for Fulhams keeper.

Det siste drøye kvarteret tok det helt av på Craven Cottage. Først scoret Erik Nevland 2-1 med et utsøkt hælspark. Så fikk både Phillipp Degen og Jamie Carragher rødt kort for Liverpool på tre minutter, før Clint Dempsey drepte kampen med sin 3-1 scoring eter 87 minutter.

Plaget av skader og sykdom

Det var et skade- og sykdomsplaget Liverpool som kom til Craven Cottage og møtte Fulham lørdag ettermiddag. Et nykomponert forsvar og en benk bestående av blant annet to 18-åringer viste det.

Fulham var på sin side rimelig fulltallig, noe som igjen betød at Brede Hangeland tok plass i midtforsvaret, mens Erik Nevland og Bjørn Helge Riise satt på benken.

Liverpool var laget som kom klart best i gang mot et noe tafatt Fulham-lag. Etter 22 minutter kunne det stått 1-0. Degen la inn fra høyre og der ventet Yossi Benayoun som klinket til på volley. Ballen smalt i tverrliggeren.

Fulham i ledelsen

Så, fullstendig mot spillets gang, var det plutselig Fulham som tok ledelsen ved Bobby Zamora. Damien Duff la en lav ball inn i feltet hvor Zamora vaket på offsidegrensen, skjøt fart og bredsidet kulen i nettet bak Reina.

Etter scoringen forløp fortsettelsen av oppgjøret rolig. Liverpool hadde ballen, men tempoet var dårlig og Fulham var godt organisert bakover. Slik så kampsituasjonen ut helt til det var spilt 42 minutter.

Da headet Voronin ballen rett i Aaron Hughes og kulen spratt til nådeløse Fernando Torres. Spanjolen smalt til på direkten fra 17 meter. Volleyskuddet var perfekt og føk inn helt nede ved Mark Schwarzers høyre stolpe. Det var en fantastisk scoring og en fortjent utlikning til pause.

Da lagene kom ut etter hvilen kom Erik Nevland inn for Damien Duff. Det skulle vise seg å bli et sjakktrekk senere i omgangen.

Tok ut Torres og Benayoun

Men det var lite å rapportere om fram til 60 minutter var spilt. Da tok Rafa Benitez ut målscorer Torres. Han viste ikke tydelige tegn på skade, men ble uansett tatt av banen til fordel for Ryan Babel. Kanskje tenkte Benitez på spanjolens rolle i Champions League-kampen mot Lyon neste uke.

Liverpol skapte få farligheter etter at Torres gikk av banen og et par dårlige langskudd var det nærmeste de røde kom før de igjen kom under mot Fulham.

For etter 73 minutter var det innbytter Erik Nevland som sendte hjemmefansen til himmels. Nordmannen ekspederte et innlegg i mål bak Reina med et utsøkt hælspark.

To kjappe utvisninger

De neste ti minuttene ble høydramatiske på Craven Cottage. Først tok Benitez ut Yossi Benayoun til fordel for 18 år gamle Eccleston. Minuttet etter smalt Philipp Degen inn i Clint Dempsey med knottene først og fikk et strengt rødt kort. Tre minutter senere måtte også Jamie Carragher ta en tidlig dusj da han holdt igjen Zamora som bakerste mann.

Med ni spillere igjen på banen kunne Fulham definitivt avgjøre kampen etter 87 minutter. Erik Nevland spilte Clint Dempsey fri på flott vis og sistnevnte scoret sikkert mot Reina.

Dermed ble Liverpools seier over Manchester United forrige helg et blaff og Fulham tok en sterk hjemmeseier.