Meny

Festforestilling av Chelsea

JUBEL: Frank Lampard jublet på sedvanlig vis da han scoret mot Bolton lørdag. Foto: Scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Chelsea vant 4-0 og overbeviste mot Bolton på bortebane, men Jussi Jaaskelainen i Bolton-buret hindret langt styggere sifre mot de blå.

BOLTON-CHELSEA 0-4:

(ABC Nyheter) Etter et noe forsiktig åpningskvarter på Reebok stadium tok Chelsea fullstendig over og skapte tre store sjaner på rappen. Først skjøt Anelka fra 16 meter, men Jaaskelainen klarte å få slått skuddet til corner. På den påfølgende corneren var det spisskollega Drogbas tur. Han headet corneren mot mål, men keeperkjempen Jaaskelainen var igjen på plass med en meget god redning. Til slutt var det Essien som prøvde lykken fra 16 meter, men ballen strøk like over mål.

Nå var det mye Chelsea, og etter 20 minutter holdt Gary Cahill på å gjøre det helt store. Han ga bort ballen til en målhungrig Drogba inne i 16-meteren, men nok en gang var den finske keeperen på plass og reddet hjemmelaget.

Bolton mer med

Etter halvspilt første omgang var det klart for Boltons største mulighet så langt. Tamir Cohen fikk skyte fritt fra inne i boksen, men skuddet gikk utenfor.

Chelsea fortsatte å male på og Drogba og Ivanovic fikk begge gode sjanser kort tid etterpå.

Men selv om visittene fra Bolton ikke var like mange som fra motstanderen var de ikke ufarlige. Like etter halvtimen var spilt fikk Kevin Davies godt treff på direkten, men skuddet gikk like utenfor stolpen til Petr Cech. Svenske Elmander fikk også to bra muligheter, men ballen gikk ikke i mål.

Dramatikk på overtid

På overtid i omgangen ble det dramatikk. Samuel felte Drogba som fosset alene mot Jaaskelainen. Dommeren var sikker i sin sak og dro opp det røde kortet til Samuel og pekte på straffemerket. Frank Lampard gjorde ingen feil og de blå tok ledelsen like før pause. Det var en underholdende omgang med mange sjanser, gode keeperprestasjoner, ett rødt kort og scoring.

I andre omgang fortsatte stormløpet mot Jaaskelainen. Drogba hadde tre store sjanser på kort tid, før Anelka brente sin mulighet. Like etter skjøt Lampard i tverrliggeren bak en svimmel, men meget god Jaaskelainen.

Etter 61 minutter måtte han imidlertid kapitulere på nytt da Deco la på til 2-0. Anelka gjorde et flott forarbeid før han spilte til den lille midtbanespilleren. Han vendte bort en stopper og skjøt ballen i nettet.

Utsøkte scoringer

Åtte minutter før full tid var det klart for 3-0. Carvalho la inn fra venstre og der sto Ivanovic og tuppet inn dagens tredje nettkjenning.

På overtid fikk endelig Didier Drogba sin scoring da han avsluttet et utsøkt angrep. Anelka startet det hele med en chip til Deco som la ballen ned til Lampard med brystet. Midtbanestrategen hælsparket kulen videre til Drogba som fastsatte sluttresultatet til 4-0 i en festforestilling av London-laget.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus