Miljøsynder tatt på fersken

<pKan ha dumpet 40.000 liter olje i ledningsnettet.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skedsmo kommune har brukt store ressurser på saken siden oljeforurensningen ble kjent i april i fjor. Det er blitt jaktet på synderen, mens kommunen også har måttet betale for rensing etter de store utslippene.

Torsdag ble miljøsynderen tatt på fersk gjerning på Nesa.

– Vi har i lengre tid hatt mistanke om at noen har dumpet olje i ledningsnettet på Nesa. Det nye nå er at politiet har tatt synderne på fersken. Det er ikke annet å si enn at dette er alvorlig miljøkriminalitet, sier Skedsmo-rådmann Torstein Leiro til Romerikes Blad.

– Mellom 30.000 og 40.000 liter olje er blitt pumpet ut her bare i første runde. Deretter har det gått i bølger, sier kommunalteknisk sjef Birger Marøy.

Firmaet som ble tatt på fersk gjerning torsdag, beskrives av Romerikes Blad som «renommert». Dumpingen skjedde midt på dagen i et trafikkert område.

– Det var noen i nabolaget som så det og varslet politiet. Både politietaten og våre folk kom raskt til. Det virker som om de har gjort dette helt åpenbart og i dagslys. Jeg tipper bilen de brukte torsdag tar 5.000 liter, sier Marøy.

I tillegg til oljen er det også blitt dumpet et gult stoff som ennå ikke er identifisert. Firmaet som mistenkes å stå bak håndterer spesielt avløpsavfall. (©NTB)

Personvernpolicy