Meny

Miljøsynder tatt på fersken

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kan ha dumpet 40.000 liter olje i ledningsnettet.

Skedsmo kommune har brukt store ressurser på saken siden oljeforurensningen ble kjent i april i fjor. Det er blitt jaktet på synderen, mens kommunen også har måttet betale for rensing etter de store utslippene.

Torsdag ble miljøsynderen tatt på fersk gjerning på Nesa.

– Vi har i lengre tid hatt mistanke om at noen har dumpet olje i ledningsnettet på Nesa. Det nye nå er at politiet har tatt synderne på fersken. Det er ikke annet å si enn at dette er alvorlig miljøkriminalitet, sier Skedsmo-rådmann Torstein Leiro til Romerikes Blad.

– Mellom 30.000 og 40.000 liter olje er blitt pumpet ut her bare i første runde. Deretter har det gått i bølger, sier kommunalteknisk sjef Birger Marøy.

Firmaet som ble tatt på fersk gjerning torsdag, beskrives av Romerikes Blad som «renommert». Dumpingen skjedde midt på dagen i et trafikkert område.

– Det var noen i nabolaget som så det og varslet politiet. Både politietaten og våre folk kom raskt til. Det virker som om de har gjort dette helt åpenbart og i dagslys. Jeg tipper bilen de brukte torsdag tar 5.000 liter, sier Marøy.

I tillegg til oljen er det også blitt dumpet et gult stoff som ennå ikke er identifisert. Firmaet som mistenkes å stå bak håndterer spesielt avløpsavfall. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus